0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Een warm, liefdevol en hecht team

4 februari 2022

Een verschil maken voor mensen

Na een sollicitatiegesprek SMO en bij een andere werkgever zat ik ’s avonds met mijn vriend op de bank om alles voor mezelf op een rijtje te zetten. Mijn vriend sloeg de spijker op de kop toen hij zei: ‘bij SMO kun je doorgroeien als persoon en heb je veel meer uitdaging’. SMO raakte mij. Hun visie en de filmpjes die ik had gezien op de website hadden me aangetrokken. Ik vond het spannend, want deze doelgroep en dit werk was niet wat ik kende, het lag buiten mijn comfortzone. Maar ik wist dondersgoed dat mijn vriend gelijk had. Mijn passie ligt bij mensen helpen en waar zou dat beter kunnen dan bij SMO?

Ik wil werken voor een bedrijf dat het verschil maakt en van die keuze heb ik nog geen dag spijt gehad.
Ik vind mijn werk mooi omdat het betekenis heeft. Wat ik doe voor deze mensen maakt een verschil. Met kleine stapjes kan ik mensen weer in hun eigen krachten laten geloven. Ze helpen hun leven weer op de rit krijgen en hoop hebben voor een goede toekomst. Het behalen van die kleine successen maakt mijn dag goed.

Mijn passie werd groter, ik wilde meer doen

Ik ben bij SMO begonnen als activiteitenbegeleider voor de kinderen op de Koning. Dat was bijzonder, want daar mocht ik activiteiten doen met de kinderen die ik zelf kon bedenken en aanpassen op het kind zelf. Activiteiten waar zij van konden leren en tegelijkertijd ook even vergeten wat er thuis speelde. Gewoon even kind zijn.
Maar ik merkte dat mijn passie groter werd en ik meer wilde doen en meer verantwoordelijkheid wilde dragen. Mijn passie lag niet bij activiteiten bedenken, mijn passie lag bij mensen helpen de beste versie van zichzelf te zijn en daarom ben ik gewisseld van functie.
Ik ben nu woonondersteuner, bij het team van Begeleiding Thuis. SMO is daar flexibel in. Zij bieden medewerkers de kans om zichzelf te ontwikkelen zodat wij de beste versie van onszelf kunnen zijn. En wat ben ik SMO dankbaar dat ze mij de kans hebben geboden! SMO staat open voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent. Als je hulp nodig hebt is SMO daar en dat maakt SMO bijzonder. De organisatie is ruimdenkend en probeert het voor iedereen goed te doen.

De sfeer is heel goed, ik voelde me meteen welkom

Ik heb mijn collega’s bij de Koning leren kennen als een sterk, liefdevol team met het hart op de juiste plek. Maar ook bij Begeleiding Thuis ben ik heel warm ontvangen. Ik heb zelden zo’n hecht en begaan team meegemaakt als hier. Voor mijn gevoel hoorde ik er meteen bij, het voelde goed en ik voelde me welkom. Zowel in team als individueel is de sfeer goed. Iedereen staat open voor elkaar en is bereid om te helpen. Niks is te veel gevraagd en ook grapjes kunnen gemaakt worden. Er is een fijne en gezellige balans tussen professioneel en plezier.

Jessica Verberne, woonondersteuner bij Begeleiding Thuis