0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Een superfijne en veilige omgeving

12 mei 2022

Genieten van de kleine dingen

Ik geniet enorm van de kleine dingen die ik ervaar en meemaak met mensen. Ik haal er super veel voldoening uit als ik iets voor ze kan betekenen. De groei die je samen doormaakt en daar deelgenoot van mogen zijn. Elk klein stapje is een mooie ervaring. De kunst is om juist deze kleine stapjes te zien en te benoemen.

Wat je goed moet kunnen bij dit werk? Luisteren. Ik denk dat dat voorop staat. Daarnaast denk ik dat geduld, begrip en nieuwsgierigheid ook belangrijk zijn binnen dit vak. Ook is het belangrijk betrouwbaar te zijn, zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Met een open houding en door niet te snel te oordelen is het contact met de mensen goed en laagdrempelig.

Begrip en goede begeleiding

Mijn ervaringsdeskundigheid motiveert mijzelf maar ook de mensen. Dit krijg ik ook terug. Ik ben zelf leerling geweest op het Zuiderbos, wat ook zit ook binnen de Jobfactory. Kim (toen mijn lerares, nu mijn stagebegeleider) heeft me destijds gezegd; “Fleur, mocht je nog eens een stage plek nodig hebben, laat het me weten”. Ik zit nu in mijn 2e jaar van het ROC ter Aa in Helmond en moest voor dit jaar een stage regelen. Ik heb Kim een mail gestuurd en al gauw kreeg ik een reactie en mocht ik op gesprek komen. Ik ga nu ook mijn eindstage lopen bij SMO.

Het begrip dat ik krijg en de goede begeleiding maken SMO een fijne stageplek. Ik krijg hier de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Het is een superfijne en veilige omgeving, met veel mogelijkheden.

Fleur, stagiaire van de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (tweede leerjaar).