0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Fijn om verantwoordelijkheid te krijgen

25 januari 2022

Ik voelde me snel op mijn plek

Ik loop stage als werkbegeleider bij de Jobfactory. Ik heb voor SMO gekozen omdat ik het een interessante plek vind en ik er veel kan leren. Er zijn hier mensen met veel verschillende achtergronden en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ze werken hier met de methodiek Krachtwerk en dat vind ik een mooie visie.
Ik vind mijn stage heel fijn en voelde me hier al snel op mijn plek. In het begin liep ik vooral mee met mijn begeleidster en leerde ik iedereen kennen. Natuurlijk moesten de mensen die er werken in het begin aan mij wennen. Inmiddels kennen we elkaar goed en is er onderling vertrouwen opgebouwd.

Met de een leg je gemakkelijker contact dan met de ander, maar ik probeer het altijd

Ik maak goed contact met alle deelnemers. Zij kunnen naar mij toekomen wanneer ze iets niet weten en hebben ze alleen de vaste begeleiding om mee te praten en vragen aan te stellen. Het contact tussen mij en de cliënten is goed. Ik probeer met iedereen contact te leggen en dat is met de een wat gemakkelijker dan met de ander. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat ik er voor ze ben als ze me nodig hebben. Ook vind ik het belangrijk dat er respect is van beide kanten.
Het contact met de collega’s is goed. Ik kan het met iedereen goed vinden en we helpen elkaar allemaal. Er hangt over het algemeen een goede sfeer op de werkvloer. Niet alleen de sfeer tussen collega’s, maar ook met en tussen de deelnemers.

Bij SMO werken na mijn studie lijkt me heel leuk

Ik ben blij met de begeleiding die ik krijg. Ik vind het fijn om verantwoordelijkheid te krijgen en dat krijg ik hier ook. Wanneer ik vragen heb over iets of als iets niet lukt kan ik altijd bij mijn stagebegeleider terecht, maar ook bij mijn collega’s.
Ik leer zoveel, ook onbewust. Ik merk aan mijn denkwijze en de manier waarop ik gesprekken voer dat ik groei. Ik ben van mening dat je het snelste leert door het te doen.
Een van mijn leerdoelen was mensen aanspreken, bijvoorbeeld wanneer iemand iets doet wat niet hoort. Ik vond dit moeilijk, omdat ik snel het idee had dat iemand me dan niet meer zou mogen. Ik heb geleerd dat je iemand op een goede manier aan kan spreken zonder boos of streng over te komen.
Mijn plannen voor de toekomst? Bij SMO werken lijkt me wel heel leuk, het liefst op de Jobfactory, d’n Herd of de Bundertjes.
Stage lopen bij SMO is echt een aanrader. Ik vind dat je hier veel kan leren en goede begeleiding krijgt. De sfeer is goed en het is een fijne plek om te werken en te leren. Wanneer je even tijd nodig hebt om aan je schoolopdrachten of examens te werken dan mag dit.

Demi is stagiaire werkbegeleider bij de Jobfactory
Ze zit in het laatste jaar van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op het Summa College in Eindhoven