0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Een echte uitdaging, maar heel leuk

17 februari 2022

Een veilige sfeer

Ik loop stage bij de Koning als trajectbegeleider. Deze stage is een echte uitdaging maar wel ontzettend leuk. Na een half jaar heb ik een beetje de weg kunnen vinden binnen de Koning en mijn plekje in het team gevonden. Ik krijg ontzettend veel verantwoordelijkheid en dat is soms best spannend, gelukkig mag ik wel fouten maken en leer ik ontzettend veel hier. Tot nu toe gaat het best goed! Het team is heel fijn, ik heb het gevoel dat ik aan iedereen mijn vragen kan stellen. De sfeer is veilig.

Vragen stellen mag áltijd aan iedereen

De begeleiding is heel vrij en ik krijg veel verantwoordelijkheid, het is fijn om dit vertrouwen te hebben. Ik kan veel experimenteren en ik kan veel zelf uitzoeken. Vragen stellen mag altijd en aan iedereen. Ik ontvang duidelijke en fijne feedback, er wordt ook vaak om mijn mening of advies gevraagd waardoor het soms voelt alsof ik al een collega ben.
Wat ik al heb geleerd tot nu toe is teveel om op te noemen. Ik zie bij mezelf een goede stijgende lijn in mijn eigen ontwikkeling als beginnend professional.

Er wonen mensen met veel verschillende achtergronden binnen de Koning, waardoor je vaak snel moet schakelen tussen verschillende cliënten. Het contact maken is een eitje geworden, waardoor je snel een band opbouwt met verschillende cliënten.

SMO is dé plek om je verder te ontwikkelen

Ik kan een stage bij SMO aan iedereen aanraden. Het aanbod aan functies is groot, dus er is voor ieder wat wils. Je leert ontzettend veel en je wordt bewust van wat je al goed kan en hoe je het in moet zetten, maar ook van de dingen die je nog kunt leren. Als je echt nog veel wil leren en je zelf door wilt ontwikkelen als professional dan is SMO daarvoor dé plek.

Daphne volgt de opleiding Social Work op de HAN in Nijmegen. Ze zit in het derde jaar van haar opleiding.