0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Het is echt samenwerken

4 februari 2022

Werken in het groen: komt dat óók doen!

Hallo, mijn naam is Theo Claasen en ik ben al een aantal jaren actief als vrijwilliger bij SMO-Helmond. Eerst bij de Jobfactory op de afdeling repro/assemblage en sinds 2019 bij zorgtuinderij de Bundertjes. Werken in de maatschappelijke opvang bevalt me prima, zeker in onze grote tuin waar van alles te doen is. De reden om hier aan de slag te gaan is dat ik graag buiten wil werken en van afwisseling in werkzaamheden houd. Bij de Bundertjes ben ik een extra paar handen die ze goed kunnen gebruiken. In het drukke seizoen ben ik er een paar ochtenden per week actief, en in de wintermaanden oproepkracht voor de dierenverzorging.
Deelnemers hebben vaak vaste taken, ik fungeer meer als ‘vliegende keep’, voor dingen die op dat moment moeten gebeuren. Dat kan zijn: het verzorgen van de dieren als er niemand anders voorhanden is; meewerken op het land en in de kas met het planten, onderhouden en oogsten van gewassen; nieuwe deelnemers wegwijs maken op het terrein en rondleidingen verzorgen voor bezoekers. Allemaal inspirerende activiteiten – vaak samen met anderen. Het is dan ook echt samen-werken.

De frisse lucht en prachtige omgeving maakt het bijna vakantiewerk!

De werksfeer is lekker ongedwongen en bij de twee vaste begeleiders kun je altijd terecht met vragen en opmerkingen over het werk bij de Bundertjes. Per dag(deel) is hier een wisselende groep mensen actief, afhankelijk van hoeveel uren per week iemand werkzaam is. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen, met wie het goed koffieleuten is tijdens de pauzes. Ook kom je er klanten voor ons winkeltje tegen en bezoekers voor het terras en speeltuintje. Bovendien ben je flink in beweging op ons uitgestrekte terrein – lekker in de frisse lucht in een prachtige omgeving met heel veel groen. Mijn vrijwilligerswerk bij de Bundertjes voelt dan ook meer als vakantiewerk! Ook iets voor jou?