0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Iedereen heeft een verhaal dat de moeite waard is

Doelgroep & portretten

SMO 5 Over SMO 5 Onze aanpak 5 Doelgroep & portretten

Bij SMO staan we voor professionele ondersteuning met meerwaarde voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die veelal veelvuldig en langdurige hulpverlening achter de rug hebben. Die nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen.

Mensen met een verhaal, dus. Geen sprookjesverhalen, maar ook niet meteen horror. Een paar van die verhalen hebben we opgetekend, om de mensen een gezicht te geven.

De mensen die bij ons aankloppen voor opvang en ontwikkeling, zijn allemaal mensen die er serieus aan werken hun leven weer op de rit te krijgen. Het opkrabbelen gaat soms met vallen en opstaan en het is hard werken. Een glimlach of een groet van een voorbijganger is daarbij altijd welkom.  Want het zijn geen slechte mensen. Wat zij hebben meegemaakt kan iedereen overkomen, ook jou.

Portretten

Je hart luchten

Je hart luchten

Freddie (67 jaar) dacht een prima leven te leiden met zijn ex-vriendin. De relatie mocht dan verbroken zijn, maar hij mocht in de huurwoning blijven wonen en betaalde een groot deel van de woonlasten.
Helemaal alleen terug in Nederland

Helemaal alleen terug in Nederland

Stel je voor: je woont met je Zweedse vriendin in haar thuisland, tijdens de bevalling overlijdt zij en ook jullie baby, en omdat je niet de Zweedse nationaliteit hebt, moet je terug naar het land en de gemeente waar je het laatst verbleef, helemaal alleen.
In het belang van de kinderen

In het belang van de kinderen

Alles had Kevin (30 jaar) over voor zijn kinderen toen hij en zijn ex-vrouw besloten te gaan scheiden. Daarom zette hij het huis op naam van zijn vrouw en liet hij alles achter, zodat het leven van de kinderen niet te ingrijpend hoefde te veranderen.
Thuis in de Kamenij

Thuis in de Kamenij

Medhat (51 jaar) is kok en werkte in een restaurant in Amsterdam. Dat ging in mei 2020 failliet, al snel nadat corona zich in ons land begon te verspreiden. Omdat het in Amsterdam moeilijk is om woonruimte te vinden, kwam Medhat naar vrienden in Helmond.