0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

SMO is meer dan alleen opvang (dak) thuislozen

20 juli 2022

Mijn naam is Anika en in september 2020 ben ik gestart met mijn opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen aan het ROC ter Aa in Helmond. Aangezien ik begin van mijn studie heb ontdekt dat ik mijn uitdaging kan vinden binnen de GGZ wilde ik dit graag verder onderzoeken. Ik koos voor SMO Huize d’n Herd, omdat ik binnen hun doelgroep meer gerichte GGZ ervaring kon opdoen.
Het bleek al snel véél meer dan een opvang voor (dak)thuislozen; achter elke bewoner zit een persoonlijk verhaal, vaak in combinatie met psychische problematiek en hierdoor moest ik vaak vlug schakelen, wat het ook erg spannend en leuk maakte.

Je mag zelf ervaren

In mijn stage heb ik veel mogen ervaren en ook de mogelijkheden gekregen om veel te leren.
Ik ondersteunde bewoners bij het zelfstandiger wonen, het huishouden en heb gesprekken bijgewoond met externe hulpverlening. Specifiek heb ik samen met mijn stagebegeleidster een bewoner begeleid in alle facetten van het vak.  
Daarnaast was het ook leuk een bijdrage te kunnen leveren aan het sociale mediaconcept ‘Mijn verhaal’, waarvoor ik met verschillende bewoners in gesprek ben gegaan om zijn of haar krachten in beeld te brengen.
Mijn stagebegeleidster daagde mij gedurende mijn stage continu uit om te experimenteren en situaties zelf te ervaren, na afloop werd er steeds duidelijke feedback gegeven, waar ik ook daadwerkelijk mee aan de slag kon en iets aan had.

Stage bij SMO is een aanrader

Zoek je een uitdaging binnen o.a. de psychiatrie, (dak) thuislozen, verslavingszorg, traumaverwerking, dan ben je bij SMO aan het juiste adres. Uit mijn ervaringen kan ik het alleen maar aanraden; een gezellig team en een leerzame plek. Dus ik zeg: aarzel niet en kijk hier voor meer verhalen of op de andere sociale media platvormen van SMO!

Anika, stagiaire van de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Inmiddels heeft zij haar stage bij ons afgerond en een vervolgstage voor het afstuderen gevonden.