0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Oprechte aandacht, daar gaat het om

31 maart 2022

SMO past bij hoe ik in het leven sta

1 november 2020, mijn eerste werkdag bij SMO Helmond.
En wat had ik er veel zin in. Ik kende SMO vanuit mijn vorige werkgever Woonpartners, vanwege het ‘begeleid wonen’ en ik wist dat er opvanglocaties “De Koning” en “Huize d’n Herd” waren.
Ook had ik een ‘houten lamphond’ uit de Jobfactory (wat ook een onderdeel van SMO bleek) bij mij thuis staan. Verder wist ik niet veel over SMO.

Wat ik wel wist was dat ik graag bij een meer maatschappelijk georiënteerde organisatie wilde werken omdat dat heel erg past bij hoe ik in het leven sta. Iedereen doet er toe en mag meedoen en verdient een kans om iets te bereiken in het leven. En dan ben je bij SMO op de juiste plek.

Gestart in coronatijd

Midden in coronatijd leerde ik de organisatie kennen en ging ik aan de slag. Veel werken vanuit huis, maar gelukkig vonden kennismakingsgesprekken op locatie plaats en heb ik toch veel collega’s live kunnen ontmoeten. Van Corona vaccinaties, de organisatie van de Krachtwerktrainingen tot het herschrijven van processen en beleid/protocollen en de begeleiding en ondersteuning bij verzuim en werving en selectie. En vooral niet te vergeten het meedenken over hoe we de organisatie kunnen worden die we graag willen zijn. Een organisatie waar we vanuit vertrouwen in elkaar en geloof in elkaar steeds beter worden.

Het kwam allemaal voorbij in de afgelopen tijd. Oprechte aandacht voor medewerkers en werkgeluk van medewerkers is volgens mij daarbij altijd de belangrijkste basis om met een organisatie stappen te maken. En die oprechte aandacht zag ik zeker.

Een mooi voorbeeld van samenwerken

Ik geloof heel erg in gericht samenwerken. Op de momenten dat je denkt dat het meerwaarde heeft zoek je elkaar op. Een prachtig voorbeeld daarvan vond ik het wervingstraject voor een nieuwe teamleider voor De Koning. Een van onze bewoners zat bij de sollicitatiegesprekken aan tafel en had daar een hele mooie rol. Bij de evaluatie kon zij heel goed onderbouwen wie volgens haar de meest geschikte kandidaat was. En jullie raden het natuurlijk al. Haar nummer 1 is de nieuwe teamleider bij De Koning.

Ik heb in de afgelopen 1,5 jaar veel geleerd over maatschappelijke opvang en vanuit HR hopelijk ook kunnen bijdragen aan de organisatie die SMO wil zijn. We zetten stappen en stapjes, en dat is goed. We zijn met z’n allen onderweg.
En hoe mooi is het dat die ervaring bij SMO ertoe heeft geleid dat ik, na het afronden van mijn opdracht in Helmond eind april , mijn pad per 1 mei vervolg als HR adviseur bij MO Den Bosch. En ik heb er heel veel zin in en dank SMO voor de kans.

Marion Geubbels, oud medewerker