0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Hulp nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Begeleiding thuis

SMO 5 Aanbod 5 Begeleiding thuis

Intensieve hulp en begeleiding voor een stabiele woonsituatie

Ook al woon je zelfstandig, toch kan het lastig zijn je leven goed op de rit te houden. Heb je langdurig of structureel hulp nodig? Dan staat ons team van Begeleiding Thuis voor je klaar. We bieden directe en intensieve hulp aan alleenstaanden én aan gezinnen met complexe problemen. Deze begeleiding bieden wij zoveel mogelijk bij jou thuis.

Ben je dakloos en sta je op de wachtlijst voor een plek binnen een van onze opvangvoorzieningen? Dan kunnen wij je ook begeleiden als dat nodig is.

Onze begeleiding gaat uit van jouw behoeftes en krachten. We streven ernaar dat je zoveel mogelijk zelf kunt doen of stabiel blijft in je dagelijkse leven. Daarbij kijken we samen naar wat voor jou haalbaar is.

Onze woonondersteuner werkt samen met jou aan jouw doelen en wensen op alle gebieden van het leven en biedt hierin de nodige ondersteuning. Denk o.a. aan huisvesting, relaties, gezondheid, financiën, middelengebruik, sociaal netwerk, etc. Als het nodig en wenselijk is, werkt je woonondersteuner samen met andere hulpverleners en organisaties, zoals de woningcorporatie.

Samen met jouw woonondersteuner leer je met je problemen om te gaan en ze zoveel mogelijk op te lossen. De woonondersteuner komt structureel bij je langs, gericht op wat er nodig is. Ook ’s avonds en/of in het weekend. Daarnaast hebben wij een 24-uurs bereikbaarheid waarvan jij gebruik kunt maken.

 

"Praktische hulp en begeleiding"