0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Leeftijd is geen issue

18 augustus 2022

Sinds 1 maart ben ik werkzaam als HR-adviseur binnen de HR-afdeling van SMO. Mijn eerste kennismaking met SMO was in augustus 2021.  Als staffunctionaris Facilitair mocht ik voor een ½ jaar een zwangerschapsvervanging doen. Best spannend want ik had geen achtergrond in een zorgorganisatie en toevallig was er ook nog een verhuizing te doen.

Vanaf het eerste moment, zelfs het eerste telefoontje voelde goed. Mijn ontvangst was meer dan hartelijk, soms zelfs met een uitdrukking van opluchting, omdat er iemand was die de verhuizing ging regelen.   Nu ben ik niet zo goed in stilzitten, dus de drukte, de hectiek vond ik (meestal) wel lekker. Ik ben een “regelmiep”, zoals ze dat vaak zeggen. De samenwerking met de verschillende collega’s maar ook externen had ik gemist, samen in de ochtend starten met een kopje koffie, heerlijk. Sinds mijn vorige baan, was ik bijna twee jaar thuis geweest. Niet dat ik me verveelde, ik kom altijd tijd te kort, maar om weer deel uit te maken van een organisatie met collega’s is toch wel heel leuk.

Kennis en ervaring

Op het moment dat in januari van dit jaar mijn taak zwangerschapsvervagomg erop zat, kwam de functie van HR-adviseur voorbij. Dat was natuurlijk ideaal als dat zou kunnen, maar om realistisch te zijn, mijn leeftijd speelt ook mee. In de twee jaar solliciteren had ik wel begrepen dat ik vaak niet paste in een jong team! Wordt overigens niet gezegd, maar je haalt het er wel uit. En nu dus al een half jaar aan het werk als HR-adviseur bij SMO en heb het enorm naar mijn zin. Naar mijn leeftijd werd niet gevraagd, wel naar mijn kennis en ervaring zoals het altijd zou moeten zijn!

Er is op HR-gebied veel werk te doen (zoals op veel afdelingen). Vernieuwen van beleid, inspelen op wat de markt vraagt. Goede zorg bieden aan de huidige medewerkers om te voorkomen dat ze SMO verlaten, faciliteren dat medewerkers met plezier hun werk doen en kunnen blijven doen. Een interessante en goed vindbare werkgever voor nieuwe medewerkers en stagiaires. Ik zie onze huidige medewerkers dan ook als de ambassadeurs van SMO. Zij zijn de mensen die in hun netwerk met passie vertellen over het werk en over SMO als werkgever.

Als HR-adviseur mag ik me bezighouden met: werving en selectie, onboarding, exitgesprekken, opleiden en verzuim. Voor dat laatste start ik binnenkort met een cursus rondom re-integratie.

Samenwerken en verbinding zoeken

Al deze onderwerpen vragen om een goede samenwerking tussen de medewerkers, tussen afdelingen en de locaties. Mij valt op dat we elkaar steeds weten te vinden, samen een project aanpakken en proberen een mooi resultaat neer te zetten.  Vragen stellen kan altijd, daar wordt tijd voor vrij gemaakt en als het even kan ook samen op zoek naar een oplossing. 

Soms lopen dingen in je leven waarvan je denkt, het heeft zo moeten zijn. In mijn geval heeft mijn ontslag bij mijn vorige werkgever ervoor gezorgd dat ik beschikbaar was voor een nieuwe uitdaging en daar ben ik blij om Ik heb weer een leuke uitdaging gevonden, met fijne collega’s, een mooie maatschappelijke werkgever en kan wat mij betreft nog jaren mee ….