0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Opvang & ontwikkeling

Professionele ondersteuning met meerwaarde

Vertrouwd, beschermd en met perspectief

Over SMO

SMO 5 Over SMO

Opvang & ontwikkeling

SMO biedt professionele ondersteuning met meerwaarde voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Voor wie het leven (even) niet op de rit heeft, zetten we ons in met alle middelen die we kunnen bedenken. Vertrouwd, op maat en met perspectief, richting zonnigere tijden. Net zoals de zwaluw: behendig en kunstig, hulpvaardig en bedrijvig, flexibel en weinig kieskeurig, uitgesproken sociaal, betrouwbaar en beschermend. Niet voor niets vliegen de zwaluwen door ons beeldmerk.

Wij willen dat iedereen gezien wordt, mee kan doen in de maatschappij en zich naar eigen vermogen kan ontwikkelen. Zeker als iemand geen thuis, nauwelijks budget, geen dak boven het hoofd of geen sociaal netwerk heeft. Daarom werken we aan een samenleving waaraan iedereen zijn eigen waarde kan toevoegen. Dat doen we met een combinatie van (maatschappelijke) opvang, dagbesteding, begeleiding thuis en armoedebestrijding.

We bieden mensen de ruimte en instrumenten om zich – vanuit eigen kracht, talent en passie – te versterken; minstens te stabiliseren, liever nog hun leven weer op de rit te krijgen. Als er een crisissituatie is, organiseren we opvang met spoed. Zingeving en zinvolle tijdsbesteding zien we in ons werk altijd als belangrijk middel. Van daaruit zetten mensen stappen naar een waardig en zelfstandig bestaan. Soms kleine stappen, soms zelfs een stapje terug, maar altijd met het besef dat er perspectief is. Wie bij ons komt voor opvang en ontwikkeling, krijgt de vrijheid om te blijven en op adem te komen, aan te sterken naar vermogen en voorzichtig uit te vliegen zodra het kan.