0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Verhalen van medewerkers

Écht gezien worden en vertrouwen krijgen

25 januari 2022

Dit is het! Nu of nooit…

Wat vond ik het spannend om de overstap te maken naar SMO! Een veel uitdagendere functie in een compleet andere wereld dan ik al bijna 15 jaar gewend was.
Voordat ik bij SMO kwam, werkte ik op de marketingafdeling van een reisorganisatie. Ik wist wat ik moest doen, kende de branche goed en deed mijn werk bijna met mijn ogen dicht. Het voelde veilig. Te veilig. En stiekem werd ik helemaal niet blij van die commerciële wereld, waar alles draait om winst maken. Ik wilde werk met meer betekenis. Bij een organisatie met een mooie missie, om andere mensen te helpen.

Al tijdens mijn eerste gesprek (online, vanwege corona) voelde ik: dit is het. Nu of nooit, ogen dicht en springen!

Bij SMO hoort iedereen erbij

Al voordat ik officieel begon werd ik al regelmatig betrokken bij voor mijn functie belangrijke beslissingen. Wat ik vond van het nieuwe logo? Of ik feedback wilde geven op de nieuwe website? Of ik al een cursus wilde doen die al mijn collega’s aangeboden kregen? Zo fijn om al meteen onderdeel te zijn van het team!
Mijn functie was nieuw en het was aan mij om er vorm aan te geven. Daarin werd volledig vertrouwd op mijn expertise. Ik werk veel zelfstandig, maar heb regelmatig contact met collega’s van andere afdelingen en van alle locaties.
Iedereen is aardig en zorgt ervoor dat je je welkom voelt. Bij SMO hoort iedereen erbij. Dat geldt voor de mensen die bij ons aankloppen voor hulp, maar óók voor de medewerkers. De sfeer is positief en waardering voor medewerkers wordt door leidinggevenden vaak uitgesproken, wat ik heel fijn vind. Dat gevoel van vertrouwen en het écht gezien worden vind ik kenmerkend voor SMO.

Ik ben heel erg blij dat ik de keuze heb gemaakt voor SMO. Het is een hele mooie organisatie om voor te werken.

Simone van Veldhoven, staffunctionaris PR & communicatie