0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Blog

“Ik wil nog steeds huisje boompje beestje”

8 maart 2022 | Blog

Iedereen die bij SMO aanklopt voor hulp heeft een uniek eigen verhaal. Als je bedenkt dat we jaarlijks vele mensen helpen, kun je je voorstellen hoeveel verhalen over moeilijke situaties er dus ieder jaar worden verteld. Maar veel verhalen gaan ook over overwonnen problemen of dromen die onze bewoners willen realiseren, waarbij wij ze graag helpen.
Zo vertelt Michel de Man, een 48-jarige bewoner van Huize d’n Herd en werkzaam bij Jobfactory graag zijn verhaal. Michel komt wat timide over, lijkt moe te zijn, maar vertelt toch vlot als ik hem vragen stel.

Al 20 jaar bij SMO

“Ik ben geboren in Veghel en heb een jongere zus. Allebei mijn ouders leven nog en komen me eenmaal per maand ophalen. Mijn jongere zus heeft drie dochters en is al oma. Een tijdje was mijn relatie met mijn zus niet zo goed, maar nu hebben we weer contact. Ik ben dus oom en grootoom”.

Michel vertelt dat hij zo’n 20 jaar geleden voor het eerst bij SMO binnenkwam en onderdak vond bij Huize d’n Herd, tussentijds verbleef hij meerdere keren in Huize Padua. Na even gewoond te hebben bij SMO De Koning is hij nu weer terug bij Huize d’n Herd. Hij geniet van zijn nieuwe ruimte met meer privacy in de tijdelijke huisvesting van HH in Studio 5701.

Toekomstdromen

“Toen ik bij De Koning woonde, leerde ik Monica kennen, waarmee ik al vier jaar een relatie heb. Regelmatig bezoeken wij elkaar, we zijn minder vaak bij elkaar als eerder toen ik bij de Koning woonde. Het liefst wil ik met haar samenwonen, dat is mijn droom. Geen kinderen want dat is al een enkele keren op een miskraam uitgelopen. Het is natuurlijk niet altijd “rozengeur en maneschijn”, maar iedereen wil toch “huisje, boompje, beestje”. Ik tenminste wel, misschien kan ik dan weer voor een baas gaan werken en mijn eigen loon verdienen.

Ik werk al vanaf mijn zeventiende jaar, heb een eigen dakdekkersbedrijf gehad, maar kreeg onenigheid met mijn compagnon; die dacht alleen aan geld en ik kon het werk doen voor twee. Nou dat ging niet langer. Nu werk ik op de productieafdeling van Jobfactory, maar eigenlijk heb ik binnen Jobfactory op alle afdelingen gewerkt. Werken met hout doe ik het liefste, maar doordat er “iets” gebeurde op de timmerwerkplaats werd ik overgeplaatst.
Misschien mag ik nog eens terug, kan ik zelf een dressoir of tv kastje maken. Dat krijgt dan een mooi plekje in het huis waar ik met Monica wil gaan samenwonen. Ik kan dan ook een potje koken voor ons tweeën, heerlijke macaroni met een pak vers gesneden macaronigroente. Mijn favoriete maaltijd!”
Op mijn vraag wat hij nog meer uit het leven wil halen, zegt Michel: “Ik wil iets bereiken in het leven dus ga gewoon door met het dagelijkse leven en dan komt dat vanzelf wel”.