0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Meepraten, meedenken en advies geven

Vacature cliëntenraad
(ongeveer 2 uur per week)

 

Onze cliëntenraad zoekt twee nieuwe leden! Wil jij meedenken, meepraten en advies geven over voor SMO belangrijke onderwerpen? Laat dan van je horen! Je bent ook van harte welkom om eens bij een vergadering te zitten om te kijken of het iets voor jou is!

“Het is mooi om te zien dat er echt iets wordt gedaan met je mening als je actief meedoet.” – Shanny

Wat ga je doen?

Je zet je in voor de rechten en de belangen van mensen die bij SMO wonen, dagbesteding volgen en begeleid worden. Een mooie én belangrijke taak.
Je praat met cliënten over de kwaliteit de zorg van SMO en merkt op als er verbeterpunten zijn. Die bespreek je met de andere leden van de cliëntenraad, met de directeur-bestuurder of andere medewerkers van de organisatie.
Één keer in de twee weken overleg je met de andere leden uit de cliëntenraad en eens in de zes weken overleg je met de directeur-bestuurder. Je denkt actief mee over waar de organisatie mee bezig is. Dat kunnen allerlei onderwerpen zijn die invloed hebben op onze cliënten, zoals: het activiteiten-aanbod, de manier van begeleiden, de bouw van een nieuw pand en nog veel meer. Je geeft adviezen en komt met ideeën.
Als je in de cliëntenraad zit wordt je soms ook uitgenodigd om mee te doen aan werkgroepen over bepaalde onderwerpen.

“Iedereen heeft een andere kijk op dingen, zo kun je allemaal andere inzichten naar voren brengen. Er wordt echt naar je geluisterd” – Erik

Jouw kracht

Het is heel belangrijk dat je actief mee wilt doen en mee wilt denken. Je moet goed naar de ander kunnen luisteren en durft je ook je mening te geven. Dat doe je altijd op een respectvolle manier.
Je hoort soms dingen die vertrouwelijk zijn. Van cliënten of vanuit SMO. Je kunt verantwoordelijkheid op je nemen en kunt omgaan met vertrouwelijke informatie.

 

Wat wij vragen:

• Je bent of was in het verleden cliënt van SMO
• Je wilt graag actief meedenken en opkomen voor de belangen van je medecliënten
• Je kunt tijd maken om bij de vergaderingen te zijn. Om de week op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 wordt er vergaderd.
• Je hebt respect voor elkaars ideeën, normen en waarden.

“Je bent de ogen, oren en soms ook de schaduw van andere cliënten. Je moet betrouwbaar zijn, zodat ze naar je toe komen als er iets aan de hand is” – Savi 

Wat je ervoor terugkrijgt:

• Je leert er veel van, zoals het op een andere manier naar situaties kijken, met veel verschillende mensen communiceren, het nemen van verantwoordelijkheid en samenwerken in een groep.
• Je kunt echt iets betekenen voor SMO en voor medecliënten
• Je leert veel nieuwe mensen kennen en werkt samen met gezellige, enthousiaste collega raadsleden.
• Een vergoeding voor je inzet en je gemaakte reiskosten.
• Eens per jaar een lunch met de directeur-bestuurder
• Je wordt uitgenodigd en betrokken bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen van SMO

 

Reageren

Ben je enthousiast en wil je graag meedoen met de cliëntenraad? Vul dan het formulier hieronder in. De cliëntenraad neemt dan binnenkort contact met jou op om kennis te maken en verder te praten.

Wil je eerst meer weten of een keer meekijken? Bel dan naar Bram v.d. Biggelaar, ondersteuner van de cliëntenraad, op: 06-24 62 89 09

 

Sollicitatieformulier