0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Activiteiten Begeleider Jobfactory

8 februari 2024

Mbo

schooljaar 2024-2025

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Echt niet! Bij ons werken mensen met talenten en dromen, die allemaal deel uitmaken van de arbeidsmarkt.
Een dag vol zagen, timmeren en creëren. Hier ruikt het naar hout, klinkt het geluid van zagen en vieren we de kracht van samen creëren: de timmerwerkplaats van De Jobfactory. Zie jij de talenten van onze deelnemers en help je ze bij het verder ontwikkelen daarvan? Timmer jij met passie? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

De Jobfactory heeft verschillende afdelingen, namelijk: een timmerwerkplaats, een creatieve werkplaats, een productie-afdeling en een keuken. Op onze afdelingen werken wij voor echte klanten: opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Het werktempo en de werkzaamheden passen we aan op wat voor de deelnemers mogelijk is. Naast werken voor opdrachtgevers hebben wij óók ons eigen meubelmerk: Skôn. We kijken bij Skôn als eerste naar wat iemand (nog beter) wil leren. Daar bedenken we producten bij. Deze producten worden verkocht op verschillende plekken in Helmond. Jouw stageplek is op de timmerwerkplaats. Samen met de deelnemers maak je de mooiste producten.
Jij ondersteunt onze deelnemers bij hun werkzaamheden.
Met jouw hulp krijgen de deelnemers regelmaat in het dagelijks leven, verbeteren hun sociale vaardigheden en krijgen zij een sterker gevoel van eigenwaarde. Door hun talenten te benutten en successen te ervaren, groeit hun zelfvertrouwen. Jij ziet de talenten van onze deelnemers en helpt ze om deze nog verder te ontwikkelen.

Je werkt op vaste dagen tijdens kantoortijden.

Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom hebben we een filmpje voor je zodat je een indruk krijgt van wat werken bij De Jobfactory inhoudt. Via deze link neem je een kijkje bij de Jobfactory.

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar wat SMO regio Helmond nog meer doet? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op door te werken met mensen met verschillende problematieken. Je leert aandachtig te luisteren en je te verdiepen in de belangen van de mensen die je begeleidt. Daarnaast leer je op een duidelijke en respectvolle manier te communiceren met hen. Krachtgericht werken vinden wij belangrijk. Je leert daarom kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan.
Je leert natuurlijk ook veel van de deelnemers zelf. Zij hebben ervaring in het werken met hout en hebben mooie ideeën. Tips zullen zij zeker met je delen.
Natuurlijk heb jij zelf ook leerdoelen vanuit jouw opleiding. We bekijken samen wat je wilt leren en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent voor minimaal 6 maanden in het schooljaar 2024/2025. Een volledig schooljaar (of langer mag natuurlijk ook)!

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

  • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
  • Prettige leeromgeving.
  • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
  • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
  • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via onderstaand sollicitatieformulier.

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

  • Welke opleiding je volgt 
  • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
  • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
  • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen. Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd


Sollicitatieprocedure bij SMO