0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Ambulant begeleider

5 maart 2024

Mbo

schooljaar 2024-2025


Zoek jij een uitdagende stageplaats en ben jij een gedreven en empathisch persoon, met een hart voor mensen? Dan is deze stageplaats wat voor jou! Je bent de hele dag op pad met jouw stagebegeleider om mensen met een grote diversiteit aan achtergronden te ondersteunen. Deze mensen weten je elke dag te verrassen en zijn blij met jouw hulp. Jij wilt écht wat leren en maakt onze mensen bewust van hun krachten en talenten.

Een stage waar je blij van wordt

Je biedt, samen met jouw stagebegeleider, begeleiding aan gezinnen of alleenstaanden met complexe problematieken. Dit doe je in de thuissituatie. Je ondersteunt hen bij het op orde brengen van praktische, financiële en sociale zaken. Jouw doel is om een stabiele en veilige woonsituatie te creëren waar men de regie over het eigen leven in handen kan nemen. Als het nodig is, bieden we deze begeleiding ook aan dak- of thuisloze mensen totdat er een plek is binnen één van onze opvangvoorzieningen.

Je werkt zowel dag- als late diensten en af en toe een weekend. Dagdienst is van 9:00 uur tot 17:30 uur en een late dienst is van 12.30 uur tot 21.00 uur.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, daarom hebben wij een leuk filmpje om jou te laten zien wat het werken bij Begeleiding Thuis inhoudt. Deze is te vinden via deze link: Begeleiding Thuis.

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar wat SMO Helmond nog meer doet? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op door te werken met mensen met verschillende problematieken. Je leert aandachtig te luisteren en je te verdiepen in de belangen van de mensen die je begeleidt. Daarnaast leer je op een duidelijke en respectvolle manier te communiceren met hen. Krachtgericht werken vinden wij belangrijk. Je leert daarom kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan.
Natuurlijk heb jij zelf ook leerdoelen vanuit jouw opleiding. We bekijken samen wat je wilt leren en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Wat wij vragen

Jij bent een gedreven student in het derde of vierde jaar van een mbo-4 opleiding in de sociale sector. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2024/2025.

En natuurlijk krijg je van ons

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

  • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
  • Prettige leeromgeving.
  • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
  • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
  • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via onderstaand sollicitatieformulier. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl.

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

  • Welke opleiding je volgt 
  • Het niveau van de opleiding
  • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
  • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen.

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.


Sollicitatieprocedure bij SMO