0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Activiteiten Begeleider bundertjes

8 februari 2024

Mbo

schooljaar 2024-2025

Een betekenisvolle, leerzame stage op een inspirerende locatie! Werk jij graag in de buitenlucht en sta je graag in contact met mensen? Dan is onze dagbestedingslocatie ‘De Bundertjes’ de juiste stageplek voor jou! Samen met de deelnemers breng jij onze mooie, biologische tuinderij tot leven. Je begeleidt hen bij hun werkzaamheden en helpt ze hun talenten verder te ontwikkelen.

Dit ga je doen

Jij ondersteunt onze deelnemers bij hun arbeidsmatige dagbesteding. Samen met de deelnemers werk je aan het onderhoud van de tuinderij en verkoop je onze eigen gemaakte producten in de winkel. Met jouw hulp krijgen de deelnemers regelmaat in het dagelijks leven, verbeteren hun sociale vaardigheden en krijgen zij een sterker gevoel van eigenwaarde. Door hun talenten te benutten en successen te ervaren, groeit hun zelfvertrouwen. Jij ziet de talenten van onze deelnemers en helpt ze om deze nog verder te ontwikkelen.

Je werkt op vaste dagen tijdens kantoortijden.


Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom hebben we een filmpje voor je zodat je een indruk krijgt van wat werken bij De Bundertjes inhoudt. Via deze link neem je een kijkje bij de Bundertjes.

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar wat SMO regio Helmond nog meer doet? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op door te werken met mensen met verschillende problematieken. Je leert aandachtig te luisteren en je te verdiepen in de belangen van de mensen die je begeleidt. Daarnaast leer je op een duidelijke en respectvolle manier te communiceren met hen. Krachtgericht werken vinden wij belangrijk. Je leert daarom kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan.
Je leert natuurlijk ook veel van de deelnemers zelf. Zij hebben groene vingers en een flinke portie ervaring in het onderhouden van onze prachtige, biologische tuinderij. Tips zullen zij zeker met je delen. De producten die wij zelf maken worden in onze eigen winkel verkocht. Onze deelnemers doen dit met veel passie. Dit zal je inspireren.
Natuurlijk heb jij zelf ook leerdoelen vanuit jouw opleiding. We bekijken samen wat je wilt leren en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent voor minimaal 6 maanden in het schooljaar 2024/2025. Een volledig schooljaar (of langer mag natuurlijk ook)!

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

  • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
  • Prettige leeromgeving.
  • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
  • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
  • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via onderstaand sollicitatieformulier.

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

  • Welke opleiding je volgt 
  • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
  • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
  • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen. Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor


Sollicitatieprocedure bij SMO