0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Persoonlijk Begeleider Huize d’n Herd

8 februari 2024

Mbo

schooljaar 2024-2025


Jij wilt jouw stageperiode gebruiken om onze mensen te helpen hun leven weer op de rit te krijgen, zodat ze weer hoop krijgen op een goede toekomst. Je werkt met een diverse groep bewoners met allerlei achtergronden en uitdagingen, zoals o.a. verslaving, schulden, psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking. Enorm leerzaam. En dit ook nog eens in een modern nieuw pand!

Een stage waar je blij van wordt

Als stagiair ben je een waardevol lid van ons team. Bij Huize d’n Herd begeleid je mannen en vrouwen vanaf 18 jaar in de crisisopvang, die om verschillende redenen langdurig niet zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden ook nachtopvang aan maximaal 10 passanten. Dit doen wij in een 24 uurs setting. Je begeleidt hen, samen met jouw stagebegeleider, bij het op orde brengen van praktische en financiële zaken. Je biedt ook ondersteuning bij uitdagingen op sociaal gebied en bij afspraken met andere instanties, zoals huisartsen, GGZ en reclassering.

Je werkt volgens een rooster in onregelmatige diensten. Een ochtenddienst is van 7.30 uur tot 16.00 uur en een middagdienst is van 14.30 uur tot 23.00 uur. Je draagt ook je steentje bij in het weekend.

Op dit moment wordt de nieuwe locatie van Huize d’n Herd gebouwd. Een prachtig, modern gebouw, dat helemaal voldoet aan onze wensen en eisen om mensen goed te kunnen opvangen en begeleiden. We verhuizen hier medio 2024 naartoe.

Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom hebben wij een paar leuke filmpjes om jou te laten zien wat het werken bij Huize d’n Herd inhoudt. Het eerste filmpje vind je hier. ‘Dit is Helmond’ heeft ook een filmpje gemaakt van onze opvanglocaties De Koning en Huize d’n Herd, dat filmpje vind je hier.

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar wat SMO regio Helmond nog meer doet? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op door te werken met mensen met verschillende problematieken. Je leert aandachtig te luisteren en je te verdiepen in de belangen van de mensen die je begeleidt. Daarnaast leer je op een duidelijke en respectvolle manier te communiceren met hen en met ketenpartners. Krachtgericht werken vinden wij belangrijk. Je leert daarom kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan.
Natuurlijk heb jij zelf ook leerdoelen vanuit jouw opleiding. We bekijken samen wat je wilt leren en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2024/2025.

En natuurlijk krijg je van ons

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

  • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
  • Prettige leeromgeving.
  • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
  • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
  • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kunt aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door het invullen en versturen van onderstaand sollicitatieformulier.

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

  • Welke opleiding je volgt 
  • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
  • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
  • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen. Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wo


Sollicitatieprocedure bij SMO