0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Zoek je een veilige plek?

Huize d’n Herd

SMO 5 Opvang 5 Huize d’n Herd

Opvang voor (alleenstaande) volwassenen zonder kinderen

Als je op straat leeft of op straat dreigt te komen te staan, is daar vaak al veel aan voorafgegaan. Het is dan niet meer eenvoudig zelfstandig voor eigen woonruimte of een baan te zorgen. In Huize d’n Herd bieden we onderdak en begeleiding aan (voornamelijk alleenstaande) mensen van 18 jaar en ouder (zonder kinderen).

Afhankelijk van jouw situatie verblijf je hier zo kort als mogelijk is, of zo lang als nodig. We werken eraan je weer structuur te bieden, door je overdag zinvolle bezigheden te bieden. We zorgen voor een veilige, gezonde woonomgeving waar jij samen met de andere bewoners een bijdrage aan levert. Als het mogelijk is, werken we toe naar zelfstandig(er) wonen. Als achteruitgang dreigt, of terugval in oude patronen, steken we energie in op het voorkomen daarvan. In alle gevallen kijken we samen met jou hoe jij jouw eigen kracht, talent en passie het beste kunt inzetten om het beste uit jouw leven te halen.

Ook kortdurende opvang in Huize d’n Herd

Mensen die kortdurend opvang nodig hebben en geen sociaal netwerk hebben kunnen terecht bij de noodopvang bij Huize d’n Herd. Meer informatie hierover vind je hier.

Nieuwbouw Huize d’n Herd

Het oude pand van Huize d’n Herd aan de Bindersestraat was erg verouderd. Op dit moment wordt er daarom hard gewerkt aan een nieuw pand voor Huize d’n Herd. De bewoners van Huize d’n Herd wonen daarom tijdelijk op een andere locatie, namelijk in Studio 5701 aan de Kasteel-Traverse. Wij verwachten in het tweede kwartaal van 2024 terug te kunnen verhuizen naar ons nieuwe pand. Meer informatie over dit project kun je hier vinden.

 

"Een veilige plek"

Huize d’n Herd
Kasteel-Traverse 96
5701 NR Helmond