0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Intaker

9 januari 2023

Hbo

schooljaar 2024-2025

Jij vind het belangrijk dat mensen een positieve eerste ervaring hebben  met SMO Helmond. Jij gaat samen met deze mensen op zoek naar wat SMO hen kan bieden. Jij bent op zoek naar een leerzame en betekenisvolle stage. Herken jij jezelf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

De Centrale Intake is de “voordeur” van SMO. Hier kan iedereen zich aanmelden voor opvang, begeleiding thuis en dagbesteding. Als stagiair intaker ben je het eerste aanspreekpunt van SMO. Jij zorgt er samen met jouw stagebegeleiders voor dat onze mensen een warm welkom krijgen bij SMO Helmond. Je verzorgt de aanmeldingen en maakt op basis van een gesprek een inschatting of wij de gevraagde hulp kunnen bieden. Daarnaast onderhoud je contact met ketenpartners in bepaalde casussen.

Jouw stage vindt plaats op vaste dagen tijdens kantoortijden (deze werkdagen zijn in overleg af te stemmen).

Beeld zegt soms meer dan woorden, daarom hebben wij een youtube kanaal. Neem hier een kijkje.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op met een diversiteit aan problematieken. Je leert wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen voor, maar vooral mét de cliënt. Naar kijken wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Verder leer je communiceren op een respectvolle, maar ook duidelijke manier met cliënten én ketenpartners. Je leert goed te luisteren en hoe je opkomt voor het belang van de cliënt. Uiteraard kijken we naar de leerdoelen van jouw opleiding en jouw wensen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op hbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2023/2024.

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

 • Goede begeleiding door ervaren stagebegeleiders.
 • Prettige leeromgeving.
 • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
 • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

We bieden:

 • 24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.
 • Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen of wachten op een woonruimte.
 • Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.
 • Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2024. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via het sollicitatieformulier op onze site. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl. Vermeld daarbij het referentienummer: Stage_2024_Centrale Intake_hbo

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

 • Welke opleiding je volgt 
 • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
 • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
 • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen.

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Sollicitatieprocedure bij SMO