0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Activiteiten Begeleider

9 januari 2023

Mbo

schooljaar 2023-2024

Jij wil mensen helpen door middel van het aanbieden van een waardevolle dagbesteding. Deze mensen weten je elke dag te verrassen en zijn blij met jouw hulp. Jij wilt écht wat leren en maakt onze mensen bewust van hun krachten en talenten. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Jij ondersteunt onze deelnemers bij hun arbeidsmatige dagbestedingstrajecten. Jij zorgt ervoor dat de deelnemers regelmaat krijgen in het dagelijks leven, de sociale vaardigheden verbeteren en het gevoel van eigenwaarde verhogen. Je zorgt ervoor dat onze deelnemers deelnemen aan de arbeidsmarkt in een voor hen prettige omgeving. Jouw doel is ervoor zorgen dat deelnemers hun huidig niveau van functioneren kunnen behouden, stabiliseren of ervoor zorgen dat het niveau van functioneren verhoogt. Jouw stage vindt plaats op vaste dagen tijdens kantoortijden.

Wij hebben 2 locaties waar wij dagbesteding aanbieden, namelijk:

De Jobfactory

Bij de dagbestedingslocatie Jobfactory hebben we een timmerwerkplaats, een creatieve werkplaats, een productie-afdeling en een keuken. Naast werken voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, hebben we óók onze eigen productlijn! Producten die we samen met onze deelnemers hebben bedacht. In de keuken bereiden we verse kant-en-klaar-maaltijden, die in de Super Sociaal worden verkocht. Via deze link neem je een kijkje bij de Jobfactory.

De Bundertjes

De Bundertjes is een biologische tuinderij op een prachtige groene plek in Helmond. Deelnemers werken hier aan het onderhouden van het land. Denk aan hout hakken, werken in de tuin, snoeien, onkruid wieden, fruit en groenten oogsten. Via deze link neem je een kijkje bij de Bundertjes.

Ben je benieuwd naar de rest van SMO Helmond? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op met een diversiteit aan problematieken. Je leert wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen voor, maar vooral mét de cliënt. Naar kijken wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Verder leer je communiceren op een respectvolle, maar ook duidelijke manier met cliënten én ketenpartners. Je leert goed te luisteren en hoe je opkomt voor het belang van de cliënt. Uiteraard kijken we naar de leerdoelen van jouw opleiding en jouw wensen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent voor minimaal 6 maanden in het schooljaar 2023/2024. Een volledig schooljaar (of langer) mag natuurlijk ook!

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

 • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
 • Prettige leeromgeving.
 • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
 • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
 • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

We bieden:

 • 24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.
 • Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen of wachten op een woonruimte.
 • Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.
 • Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2023. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via het sollicitatieformulier op onze site. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl. Vermeld daarbij het referentienummer: Stage_2023_SA_Activiteiten Begeleider_mbo

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

 • Welke opleiding je volgt 
 • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
 • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
 • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen.

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Sollicitatieprocedure bij SMO