0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Skôn op Dutch Design Week 2022!

1 september 2022 | Nieuws

Wat zijn wij trots! Ons eigen meubelmerk Skôn staat dit jaar namelijk op de Dutch Design Week. Van 22 tot en met 30 oktober 2022 zijn wij met een bijzondere stand te bewonderen bij de locatie van Piet Hein Eek.

“Niet iedereen die zich aanmeldt wordt zomaar toegelaten tot de Dutch Design Week. Wij zijn uitgekozen vanwege onze bijzondere werkwijze en concept. Daar zijn we heel erg trots op.” – aldus Kitty de Laat, directeur-bestuurder van SMO regio Helmond.

De duurzame designproducten met een eerlijke, lage prijs worden gemaakt door de mensen die werken in de timmerwerkplaats van SMO’s Jobfactory.
Meggy Smulders, vormgeefster product & werk bij SMO vertelt: “Ons team bestaat uit mensen die zijn uitgesloten van de arbeidsmarkt. Als je hun verhalen ontdekt, weet je dat dit allemaal mensen zijn met hoop en dromen voor hun toekomst. Creatieve, grensverleggende filosofen zelfs. Wij vragen ze wat ze willen leren en welke vaardigheden ze willen ontwikkelen voor hun persoonlijke groei. Al onze producten zijn ontworpen met deze vaardigheden in het achterhoofd, zodat mensen hun talent al werkend kunnen ontwikkelen. Iets doen waar je blij van wordt, geeft vertrouwen, enthousiasme en routine in je leven. Dat helpt mensen stappen te zetten naar een krachtig leven. We gaan zo verspilling van hun talent tegen”
Naast verspilling van talent wordt ook verspilling van grondstoffen tegengegaan. Alle producten worden namelijk gemaakt van oude, houten meubels die niet worden verkocht in kringloopwinkels.


Kitty de Laat: “Met onze deelname aan de Dutch Design Week willen we aan een groot publiek laten zien dat de mensen die de Skôn producten maken weldegelijk van waarde zijn voor de samenleving en voor de arbeidsmarkt. En we gaan ervoor om andere designers en organisaties te inspireren met onze denk- en werkwijze. Ook willen we met onze deelname een steentje bijdragen aan SMO’s grote opdracht: het bijstellen van het beeld van ‘de dakloze’ die niks ligt te doen op een bankje, naar een trotse medewerker van ons meubelmerk. Het kan niet anders of onze aanwezigheid en presentatie tijdens de Dutch Design Week 2022 moet hier een boost aan geven!”

Laatste nieuws

Sloop Huize d’n Herd start binnenkort

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond...

Jaarverslag 2021

Ons jaarverslag van 2021 is gepubliceerd. Het was een jaar waarin we stappen hebben gezet om de kracht van mensen op te sporen en nog beter te benutten. In dit verslag laten we graag zien hoe we dat hebben gedaan. Medewerkers en cliënten blikken terug op de meest...