0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Skôn – het nieuwe eigen meubelmerk van SMO

1 februari 2022 | Nieuws

In de werkplaats van de Jobfactory, een van onze dagbestedinglocaties, is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Vandaag lanceren we ons eigen meubelmerk ‘Skôn’. Onze collectie bestaat uit hoogwaardige interieurproducten van gerecycled hout, gemaakt door mensen met een verhaal.

Een groep afstuderende ontwerpers van het Sint Lucas in Boxtel kregen in het najaar van 2021 de opdracht om een interieuritem te ontwerpen. Meggy, vormgeefster werk en product bij SMO Helmond: “Het bijzondere aan deze productlijn is dat de maker van het product centraal staat. We gaan uit van de wensen en krachten van de mensen die bij ons werken. We bekijken samen welke vaardigheden zij willen leren of ontwikkelen en ontwerpen op basis daarvan onze producten.”
Marcel, medewerker van Skôn en nauw betrokken bij het hele proces, vertelt: “Ik wil graag andere mensen in hun werk bij de Jobfactory begeleiden. Het is fijn als ze zichzelf uit kunnen leven en hun gedachten even los kunnen maken van de rest. Dat is voor mij Skôn!”.

Met Skôn wordt een brug geslagen tussen de makers van de producten en de kopers. “We vertellen de verhalen van de mensen achter de producten en hopen daarmee vooroordelen weg te nemen. Iedereen hoort erbij en is waardevol voor onze maatschappij.” aldus Meggy. Ze vervolgt: “Skôn is een passende merknaam. Een oer Helmonds woord, wat perfect samenvat waar we voor staan: mooie producten, gemaakt door mooie mensen.”
Stichting Kringloopwinkel Helmond doneert regelmatig oude massief houten meubels aan de werkplaats. Deze materialen vormen de basis voor de collectie. Dit maakt de producten duurzaam én voordelig. Een must voor Skôn, waar niemand wordt uitgesloten. Meggy: “Het is heel belangrijk voor ons dat onze collectie voor iedereen bereikbaar is. We houden de prijzen zo laag mogelijke verkopen lokaal én letten erop dat ook mensen zonder auto de producten gemakkelijk mee kunnen nemen.”

De collectie wordt op dit moment enkel verkocht bij Stichting Kringloopwinkel Helmond.
Nog voor de zomer worden er twee verkooplocaties in Helmond toegevoegd: SMO’s zorgtuinderij de Bundertjes en Super Sociaal. Benieuwd naar de producten en de makers? Kijk op https://skon.smo-helmond.nl/

Laatste nieuws

Ons nieuwe Huize d’n Herd: tijd voor feest!

Vorige maand zijn onze bewoners verhuisd naar het nieuwe Huize d’n Herd. Na een eerste korte periode wennen, was het tijd voor een feest.De bewoners en de medewerkers van Huize d’n Herd hebben samen gevierd dat ze in deze fijne, nieuwe omgeving mogen wonen en werken....

Publiek jaarverslag 2023

2023 was opnieuw een jaar, waarin SMO volop in beweging was. Lees alle verhalen om te zien wat voor bijzondere organisatie SMO inmiddels is geworden! Ga naar de digitale versie!

Huize d’n Herd is klaar

Het nieuwbouwpand van Huize d’n Herd, opvanglocatie van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o., is klaar. De bewoners verhuisden woensdag 22 mei naar het nieuwe pand.Huize d’n Herd, opgericht in 1967, is een begrip in Helmond. Sinds 1983 is de opvang voor dak-...