0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Skôn – het nieuwe eigen meubelmerk van SMO

1 februari 2022 | Nieuws

In de werkplaats van de Jobfactory, een van onze dagbestedinglocaties, is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Vandaag lanceren we ons eigen meubelmerk ‘Skôn’. Onze collectie bestaat uit hoogwaardige interieurproducten van gerecycled hout, gemaakt door mensen met een verhaal.

Een groep afstuderende ontwerpers van het Sint Lucas in Boxtel kregen in het najaar van 2021 de opdracht om een interieuritem te ontwerpen. Meggy, vormgeefster werk en product bij SMO Helmond: “Het bijzondere aan deze productlijn is dat de maker van het product centraal staat. We gaan uit van de wensen en krachten van de mensen die bij ons werken. We bekijken samen welke vaardigheden zij willen leren of ontwikkelen en ontwerpen op basis daarvan onze producten.”
Marcel, medewerker van Skôn en nauw betrokken bij het hele proces, vertelt: “Ik wil graag andere mensen in hun werk bij de Jobfactory begeleiden. Het is fijn als ze zichzelf uit kunnen leven en hun gedachten even los kunnen maken van de rest. Dat is voor mij Skôn!”.

Met Skôn wordt een brug geslagen tussen de makers van de producten en de kopers. “We vertellen de verhalen van de mensen achter de producten en hopen daarmee vooroordelen weg te nemen. Iedereen hoort erbij en is waardevol voor onze maatschappij.” aldus Meggy. Ze vervolgt: “Skôn is een passende merknaam. Een oer Helmonds woord, wat perfect samenvat waar we voor staan: mooie producten, gemaakt door mooie mensen.”
Stichting Kringloopwinkel Helmond doneert regelmatig oude massief houten meubels aan de werkplaats. Deze materialen vormen de basis voor de collectie. Dit maakt de producten duurzaam én voordelig. Een must voor Skôn, waar niemand wordt uitgesloten. Meggy: “Het is heel belangrijk voor ons dat onze collectie voor iedereen bereikbaar is. We houden de prijzen zo laag mogelijke verkopen lokaal én letten erop dat ook mensen zonder auto de producten gemakkelijk mee kunnen nemen.”

De collectie wordt op dit moment enkel verkocht bij Stichting Kringloopwinkel Helmond.
Nog voor de zomer worden er twee verkooplocaties in Helmond toegevoegd: SMO’s zorgtuinderij de Bundertjes en Super Sociaal. Benieuwd naar de producten en de makers? Kijk op https://skon.smo-helmond.nl/

Laatste nieuws

Jaarplan 2024

In het jaarplan 2024 presenteren wij onze doelen voor 2024. Ons meerjarenbeleid is nog steeds onze gids, maar we reageren óók op nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen. Lees hier de digitale versie.

Forensische dienstverlening

SMO Helmond heeft de aanbesteding voor forensische dienstverlening definitief gegund gekregen vanuit de DJI…

Uitslag onderzoek cliënttevredenheid 2023

Hoe ervaren de mensen die wij begeleiden de ondersteuning van SMO? Om daar achter te komen hebben wij eind 2023 een clienttevredenheidsonderzoek gedaan. Wij zijn ontzettend trots op de uitslag. De gemiddelde rapportcijfers van een 8,2 voor de begeleiding, een 7,9 voor...