0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Naar de Efteling dankzij Stichting Kinderpostzegels

7 september 2021 | Nieuws

Dankzij een mooie subsidie van Stichting Kinderpostzegels heeft het team van Begeleiding Thuis een geweldig uitje kunnen organiseren voor een aantal gezinnen: een dagje onbezorgd samen genieten in de Efteling!

Met een grote bus reden we eind augustus heel gezellig met z’n allen naar Kaatsheuvel. Zodra het Eftelinghotel in zicht kwam, begonnen de kinderen te stuiteren en riepen ze dolenthousiast: “de Efteling, de Efteling, kijk daar is de Efteling”. Alleen die blijdschap maakte onze dag al helemaal goed!

Eenmaal aangekomen in de Efteling maakten we een groepsfoto en was iedereen vervolgens vrij om zijn eigen weg te gaan. Enkele gezinnen hebben met ons meegelopen en het was mooi om te zien hoe erg ze het naar hun zin hadden. Zeker voor de kinderen die nog nooit in de Efteling waren geweest was het prachtig om de magie van de Efteling zelf te mogen ontdekken en ervaren.

De keuken van onze opvanglocatie Huize d’n Herd had gezorgd voor lekkere en gevarieerde lunchpakketjes voor iedereen, en in de namiddag hebben we gezellig met z’n allen frietje gegeten. Daar zagen we zowel de kinderen als de volwassenen stuk voor stuk met een grote glimlach op hun gezicht weer terug. We hebben genoten van hun enthousiaste verhalen over waar ze geweest waren en over de attracties waar ze allemaal in waren geweest. Een paar kinderen hadden een mooi geschminkt gezichtje en anderen hadden bij een spelletje een knuffel gewonnen.

Nadat we samen nog een laatste keer in een van de attracties waren geweest, was het tijd om terug naar Helmond te keren. De busreis terug verliep wat rustiger met hier en daar wat slaapkopjes. Het was voor iedereen overduidelijk een super mooie en leuke dag!

We zijn ontzettend dankbaar voor de subsidie van Stichting Kinderpostzegels, waarmee deze geweldige dag mogelijk werd.

Laatste nieuws

Stop Femicide! #nietéénmeer

MINISTERS: VOORKOM NOG MEER SLACHTOFFERS FEMICIDE, HAAL TABOE WEG! Woensdag 8 maart - Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, met 25...

Meerjarenbeleid 2023-2025 en jaarplan 2023

Zowel ons nieuwe meerjarenbeleid, waarin we onze ambities hebben beschreven voor de komende jaren, als ons jaarplan voor 2023, waarin we je meer concreet vertellen welke doelen wij onszelf voor de komende tijd hebben gesteld, is inmiddels zowel in geprinte versie als...

Op goede voet de winter door

Zaterdag 10 december heeft een team van het Elkerliek ziekenhuis en van Toppodotherapie Helmond-Mierlo vrijwillig de voeten van dak- en thuisloze inwoners van Helmond gescreend en verzorgd. In SMO’s opvanglocatie Huize d’n Herd aan de Kasteel-Traverse maakten 40...