0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Naar de Efteling dankzij Stichting Kinderpostzegels

7 september 2021 | Nieuws

Dankzij een mooie subsidie van Stichting Kinderpostzegels heeft het team van Begeleiding Thuis een geweldig uitje kunnen organiseren voor een aantal gezinnen: een dagje onbezorgd samen genieten in de Efteling!

Met een grote bus reden we eind augustus heel gezellig met z’n allen naar Kaatsheuvel. Zodra het Eftelinghotel in zicht kwam, begonnen de kinderen te stuiteren en riepen ze dolenthousiast: “de Efteling, de Efteling, kijk daar is de Efteling”. Alleen die blijdschap maakte onze dag al helemaal goed!

Eenmaal aangekomen in de Efteling maakten we een groepsfoto en was iedereen vervolgens vrij om zijn eigen weg te gaan. Enkele gezinnen hebben met ons meegelopen en het was mooi om te zien hoe erg ze het naar hun zin hadden. Zeker voor de kinderen die nog nooit in de Efteling waren geweest was het prachtig om de magie van de Efteling zelf te mogen ontdekken en ervaren.

De keuken van onze opvanglocatie Huize d’n Herd had gezorgd voor lekkere en gevarieerde lunchpakketjes voor iedereen, en in de namiddag hebben we gezellig met z’n allen frietje gegeten. Daar zagen we zowel de kinderen als de volwassenen stuk voor stuk met een grote glimlach op hun gezicht weer terug. We hebben genoten van hun enthousiaste verhalen over waar ze geweest waren en over de attracties waar ze allemaal in waren geweest. Een paar kinderen hadden een mooi geschminkt gezichtje en anderen hadden bij een spelletje een knuffel gewonnen.

Nadat we samen nog een laatste keer in een van de attracties waren geweest, was het tijd om terug naar Helmond te keren. De busreis terug verliep wat rustiger met hier en daar wat slaapkopjes. Het was voor iedereen overduidelijk een super mooie en leuke dag!

We zijn ontzettend dankbaar voor de subsidie van Stichting Kinderpostzegels, waarmee deze geweldige dag mogelijk werd.

Laatste nieuws

Skôn op Dutch Design Week 2022!

Wat zijn wij trots! Ons eigen meubelmerk Skôn staat dit jaar namelijk op de Dutch Design Week. Van 22 tot en met 30 oktober 2022 zijn wij met een bijzondere stand te bewonderen bij de locatie van Piet Hein Eek.“Niet iedereen die zich aanmeldt wordt zomaar toegelaten...

Sloop Huize d’n Herd start binnenkort

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond...

Jaarverslag 2021

Ons jaarverslag van 2021 is gepubliceerd. Het was een jaar waarin we stappen hebben gezet om de kracht van mensen op te sporen en nog beter te benutten. In dit verslag laten we graag zien hoe we dat hebben gedaan. Medewerkers en cliënten blikken terug op de meest...