0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Kindervakantieweek

14 september 2021 | Nieuws

Met dank aan Stichting Kinderpostzegels hebben we in de week van 30 augustus een Kindervakantieweek kunnen organiseren voor alle kinderen die wonen bij de Koning. Ook de kinderen die nog extern worden begeleid door mochten meedoen.

Op maandag is de Kindervakantieweek geopend met het maken van shirtjes en hebben we meteen goed gebruik gemaakt van de grote stormbaan.

Voor de allerkleinsten hadden we XL legoblokken tot onze beschikking waar mooie torens mee werden gebouwd.
In de middag werden de mooiste schminkcreaties op de snoetjes getoverd, zoals Spiderman, prinsessen, vlinders en katten. De daaropvolgende speurtocht, op zoek naar de schat van Kapitein Zwartbaard, zorgde voor allerlei spannende uitdagingen onderweg. Wat vonden ze het leuk!

Op dinsdag begon de dag met het maken van een spandoek. Hierop kwam de yell te staan die we per team bedacht hebben om een echte teamspirit te creëren. Deze was belangrijk om de zeskamp in de middag positief door te komen met onder andere touwtrekken, zaklopen, ei-estafette en koekhappen. In de zon was het warm, dus spelen met water en onder de sproeier was heerlijk.

Woensdagmiddag was speciaal voor de oudste kinderen. Een dropping in Helmond, waarbij de kinderen zelf de weg terug moesten vinden naar de Koning en onderweg allerlei opdrachten gedaan moesten worden was zeer geslaagd. De kinderen hadden 6km in de benen. Super knap!

Donderdag was de laatste dag van de Kindervakantieweek.
We hebben cupcakes gebakken, dansjes geoefend en ook van het springkussen genoten. In de middag hebben we samen met de moeders kunnen genieten van een goed verzorgde lunch die gesponsord werd door de Jumbo. Daarna volgde een speciale ouder-kind-activiteit in de vorm van een vossenjacht. De gezinnen moesten écht als team samenwerken. Dit hebben ze dan ook gedaan en de samenwerkingsdiploma’s waren dan ook meer dan verdiend.
De Kindervakantieweek werd afgesloten met een talentenshow. De kinderen lieten zien hoe goed ze konden dansen en zingen, en als laatste gingen alle moeders ook nog even met hun voetjes van de vloer!

De kinderen (en de begeleiders natuurlijk ook!) hebben extreem genoten van de Kindervakantieweek. Wij willen Stichting Kinderpostzegels bedanken voor de bijdrage die deze week voor onze kinderen mogelijk maakte.

Laatste nieuws

Publiek jaarverslag 2022

Ons publiek jaarverslag van 2022 is klaar. Onze medewerkers én mensen die bij ons wonen en/of begeleid worden vertellen daarin over onze belangrijkste hoogtepunten van het jaar. Lees het jaarverslag hier.

Bezoek wethouder van Dijk Huize d’n Herd

Donderdagavond 15 juni bezocht wethouder van Dijk onze opvanglocatie Huize d'n Herd voor een praatje met bewoners en collega's. Het bezoek maakte veel indruk bij de wethouder: "De verhalen van de passanten, bewoners en de medewerkers hebben indruk gemaakt. Wat ook...

Stop Femicide! #nietéénmeer

MINISTERS: VOORKOM NOG MEER SLACHTOFFERS FEMICIDE, HAAL TABOE WEG! Woensdag 8 maart - Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, met 25...