0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Forensische dienstverlening

8 februari 2024 | Nieuws

Met trots kunnen wij vermelden dat SMO Helmond e.o. de aanbesteding voor forensische dienstverlening definitief gegund heeft gekregen vanuit de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Wij verwachten dat dit we eind Q1, begin Q2 mensen met een juridische maatregel kunnen gaan plaatsen.


SMO heeft al veel ervaring met het bieden van opvang en begeleiding aan mensen die (bijvoorbeeld langer geleden) een strafbaar feit hebben gepleegd. Vanaf dit jaar kunnen wij nu ook verdachten of veroordeelden, gedetineerden (inclusief preventief gehechten) en personen met een tbs-maatregel krachtgericht gaan begeleiden bij hun herstel en re-integratie in de maatschappij. Afhankelijk van de situatie bieden we mensen langdurige opvang, ambulante begeleiding en dagbesteding.
Het team Centrale Intake van SMO kijkt zorgvuldig welk maatwerk het beste past bij de persoon die zich aanmeldt bij ons; welke afdeling, maar ook welke omgeving het meest geschikt is.

Duidelijke kwaliteitsnormen en goed opgeleide professionals zijn noodzakelijk voor het uitdagende werk in de forensische zorg, waar zorg van het hoogste niveau en goed risicomanagement hand in hand gaan. In het afgelopen jaar hebben we er dan ook hard aan gewerkt om onze organisatie en ons personeel voor te bereiden op deze nieuwe stap. Wij zoeken hierbij de samenwerking op met andere (forensische) aanbieders om in een netwerk van gespecialiseerde zorg goede kwaliteit te kunnen bieden.
Voor het functioneren van de forensische zorgketen is goede ketensamenwerking essentieel. Ook een goede communicatie met onze partners is van groot belang. Onze partners zijn inmiddels per brief op de hoogte gebracht en met een aantal partners zullen wij persoonlijk contact opnemen om verdere toelichting te geven.

Laatste nieuws

Jaarplan 2024

In het jaarplan 2024 presenteren wij onze doelen voor 2024. Ons meerjarenbeleid is nog steeds onze gids, maar we reageren óók op nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen. Lees hier de digitale versie.

Uitslag onderzoek cliënttevredenheid 2023

Hoe ervaren de mensen die wij begeleiden de ondersteuning van SMO? Om daar achter te komen hebben wij eind 2023 een clienttevredenheidsonderzoek gedaan. Wij zijn ontzettend trots op de uitslag. De gemiddelde rapportcijfers van een 8,2 voor de begeleiding, een 7,9 voor...

Project Opwaarts : een bewoner aan het woord

Savi komt opgetogen binnen. De afgelopen maanden hebben we al een aantal keren contact gehad want Savi staat te trappelen om diens verhaal te vertellen.Na 2,5 jaar bij De Koning te hebben gewoond is hen een half jaar geleden verhuisd naar een eigen appartement van...