0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Op goede voet de winter door

10 december 2022 | Nieuws

Zaterdag 10 december heeft een team van het Elkerliek ziekenhuis en van Toppodotherapie Helmond-Mierlo vrijwillig de voeten van dak- en thuisloze inwoners van Helmond gescreend en verzorgd. In SMO’s opvanglocatie Huize d’n Herd aan de Kasteel-Traverse maakten 40 mensen gebruik van dit aanbod.

Verpleegkundig specialist wondzorg Sandra Janssen: “Een goede voetverzorging is heel belangrijk. En we verzorgen niet alleen, we kijken ook of er wondjes zijn of andere tekenen die vragen om nadere behandeling. We zijn blij dat we dit zo kunnen doen en hopen dat de mensen klachtenvrij de winter doorstaan.” Diabetes podotherapeut Joselien van Iersel vult aan: “Je staat en loopt de hele dag op je voeten. Dat geeft al aan hoe belangrijk het is om er goed voor te zorgen. Dat deden we vorig jaar, nu weer en blijven we doen.”

Naast bewoners van SMO opvanglocaties Huize d’n Herd en De Koning, waren dit jaar ook bewoners van opvanghuis Domus Helmond en bezoekers van buurtkamer Perron 3 van het Leger des Heils uitgenodigd.


Marion Elbers, verpleegkundige bij SMO vertelt: “De voet-verwendag was zeer geslaagd. Niet alle cliënten hebben de financiële middelen om de voeten goed te laten verzorgen. Daarom is het zo geweldig dat wij weer benaderd zijn voor dit initiatief! De één vond het heerlijk om de voeten lekker te laten verwennen en voor de ander was het ook echt heel hard nodig om erge voetproblemen te voorkomen. Mensen waren enorm dankbaar!”


Enkele reacties van cliënten: ‘Alsof ik nieuwe voeten heb!’ en ‘Geweldig!’. Één client was vandaag jarig en noemde het haar beste verjaardag ooit.
Behalve de voetverzorging en –screening was er ook een warm hapje voor de bezoekers en een goodiebag met o.a. sokken, een manicuursetje en verzorgingsproducten gemaakt door o.a. Stichting Steunwelzijn, Protex Healthcare, Smith & Nephew, AllWeCare, Flen Health en Welland.

Laatste nieuws

Stop Femicide! #nietéénmeer

MINISTERS: VOORKOM NOG MEER SLACHTOFFERS FEMICIDE, HAAL TABOE WEG! Woensdag 8 maart - Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, met 25...

Meerjarenbeleid 2023-2025 en jaarplan 2023

Zowel ons nieuwe meerjarenbeleid, waarin we onze ambities hebben beschreven voor de komende jaren, als ons jaarplan voor 2023, waarin we je meer concreet vertellen welke doelen wij onszelf voor de komende tijd hebben gesteld, is inmiddels zowel in geprinte versie als...

Prismo 2022

De nieuwe Prismo is uit. Je leest o.a. verhalen van vrijwilligers, een bijzondere samenwerking met Woonpartners, een impressie van Dutch Design Week en nog veel meer.....Benieuwd wat er allemaal heeft gespeeld binnen SMO? Lees meer op: Prismo november 2022