0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Blog

Wethouder van Dijk bij SMO

10 juni 2021 | Blog

Een bezoekje aan de Jobfactory en de Bundertjes

Op 14 juni bracht Wethouder van Dijk een bezoek de Jobfactory en de Bundertjes. Een klein verslag van de ontzettend leuke ochtend:

‘Eindelijk kan het weer! Ik vind het zo belangrijk dat ik niet vanuit mijn “ivoren toren” werk, maar contact houd met mensen. Gewoon informeel, voelen en sfeer proeven. Zo doe ik inspiratie op en weet ik wat er speelt.’

Een van onze deelneemsters leidde hem uitgebreid rond bij de Jobfactory. Ze had een nieuwe jurk gekocht voor de gelegenheid! ‘De Jobfactory is gewoon open gebleven het afgelopen jaar’ vertelde ze hem. ‘Ik ben heel blij dat ik hier terecht kan. Ik moet er niet aan denken dat ik thuis had moeten blijven, want dan gaat het meteen een stuk minder goed met me. Ik heb echt structuur nodig van het werk, dan gaat het weer veel beter. Mijn collega’s zijn het allerleukste. Iedereen heeft een rugzak en we hebben veel steun van elkaar en van de werkbegeleiders.’

De productieafdeling, de creatieve afdeling en de timmerwerkplaats werden samen uitgebreid bekeken en besproken. In de keuken mocht de wethouder zijn schort aantrekken om samen met Kim en de deelnemers lunch te bereiden. ‘Ik vind het heel waardevol om op deze manier met de mensen in contact te komen. In plaats van in overleg vanuit beleid te praten, komt zo het menselijke aspect naar voren en hoor ik wat deze mensen meemaken en hoe dat voor ze is’ gaf de wethouder aan.

In de keuken werd uitgelegd dat gezond eten voor mensen met een klein budget vaak duur is en dat wij daarom sinds kort de Ratatouille maaltijden voordelig verkopen in de Super Sociaal. ‘Heel belangrijk, want deze doelgroep wordt steeds groter’ aldus wethouder van Dijk.

In zorgtuinderij de Bundertjes werd wethouder van Dijk rondgeleid door één van de vrijwilligers. De kassen, de bijenkorven, de dieren en de toekomstige pluktuin werden bezocht. Ook kreeg de wethouder uitleg over hoe we omgaan met duurzaamheid, de onbespoten gewassen en het recyclen van materiaal uit de natuur.

Een van onze medewerksters legde uit hoe we bij SMO te werk gaan: ‘We gaan altijd uit van de talenten van onze deelnemers. Hier werken mensen die de hele dag door hun toegevoegde waarde laten zien, maar die wordt niet herkend door de maatschappij’. Ook de samenwerking met het GGZ en het Leger des Heils werd besproken.

Na een kopje koffie op het terras én een bezoek aan het winkeltje werd het bezoek om 12.00 uur afgesloten.