0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Dierenverzorger de Bundertjes (1-2 uur in de weekenden)

4 juli 2022

Behalve de fluitende vogels hoor je helemaal niets als je het hek van de Bundertjes open maakt. De eenden lopen gezellig achter je aan terwijl je hooi en brokken uit de schuur haalt.
Pim, Pam en Pet, onze drie schapen, haasten zich naar het poortje. Ze weten precies waarom je er bent: het is etenstijd! Hun favoriete tijd van de dag.

Ook Truus en Beppie hebben inmiddels door dat je er bent en laten mekkerend van zich horen. Hun vriendin Toffee het hangbuikzwijn probeert ze knorrend bij te houden als ze naar de poort rennen.
Nadat de dieren hebben gegeten en vers drinkwater van je hebben gekregen is het knuffeltijd. Vooral het hangbuikzwijntje is een echte knuffelkont en ze gaat er dan ook graag voor staan! Als je zin hebt wandel je nog een stukje met de schapen over het groene terrein, of ga je nog even lekker zitten om van de rust te genieten. Met een glimlach sluit je het hek weer en ga je richting huis. Jij bent je dag weer goed begonnen!

De Bundertjes: een begrip in Helmond!
Onze bijzondere tuinderij ligt in een prachtig groen gebied tussen het Helmonds kanaal en het riviertje de Gulden AA.
De Bundertjes is een zorgtuinderij en is onderdeel van Stichting Maatschappelijke Opvang Regio Helmond (SMO). Er zijn twee grote kassen waarin we groenten verbouwen, er is een pluktuin, een winkel, een terras, speelweide én er wonen verschillende dieren. In het weekend zijn we gesloten en is er niemand aanwezig. Omdat de dieren iedere dag natuurlijk verzorgd moeten worden zijn we op zoek naar een (of meerdere) lieve en betrouwbare dierenverzorger(s).

Wat verwachten we van jou?
Op de afgesproken dagen in het weekend kom je de dieren bij de Bundertjes eten en drinken geven. Je kijkt of alles en iedereen in orde is en als je het leuk vindt blijf je nog even om met ze te knuffelen of te wandelen, voordat je weer afsluit om naar huis te gaan.
Als er onverwachts iets is met één van de dieren dan laat je dit meteen aan ons weten, zodat wij kunnen regelen dat het dier de juiste zorg krijgt.

Je houdt van dieren en van buiten zijn, kunt zelfstandig werken, bent betrouwbaar en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat mag je van ons verwachten?
– Een schitterende werkplek
– Je ontvangt een vrijwilligersbijdrage. Deze is afhankelijk van het aantal uren per week. Bij twee uur per week ontvang je maandelijks ongeveer 14 euro netto.
– Korting op veel van de producten die we in de winkel van de Bundertjes verkopen
– Extra’s zoals een kerstpakket en deelname aan personeelsactiviteiten.

Om bij ons aan de slag te gaan heb je een VOG nodig. Wij helpen je met de aanvraag en de kosten hiervan vergoeden wij.

De dieren moeten iedere zaterdag en zondag eens per dag verzorgd worden. En ook op feestdagen zijn we blij met je hulp. Zijn er meerdere geschikte kandidaten dan is het ook mogelijk om de dagen/weekenden onderling te verdelen.

Bekijk dit filmpje en maak kennis met de dieren van de Bundertjes!
https://youtu.be/K6g5hwPUVdk

Enthousiast?
Dan maken we graag kennis met je! Stuur een mailtje naar Nanette Smeelen, teamleider van de Bundertjes: n.smeelen@smo-helmond.nl of bel haar op 06-12561760.

Wij verwachten onze vacatures zelf in te kunnen vullen en hebben daarom geen behoefte aan acquisitie door intermediairs.

Sollicitatieprocedure bij SMO