0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Unieke samenwerking met Goed Wonen Gemert

29 juli 2021 | Nieuws

SMO gaat intensiever samenwerken met Woningcorporatie Goed Wonen Gemert. Samen gaan zij ervoor zorgen dat huurders die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij hun financiën of bij het vinden van een dagritme, dat ook snel krijgen. Het doel is om huurders perspectief te geven op een beter bestaan en om probleemsituaties, zoals huisuitzetting, te voorkomen.

“De wereld wordt steeds complexer en ingewikkelder. Organisaties gaan er steeds meer vanuit dat mensen alles zelf kunnen. Niet alle mensen kunnen dat tempo volgen. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Zelfstandig wonen is daar onderdeel van”, aldus Hans Vedder, directeur-bestuurder bij Goed Wonen Gemert. Ook Kitty de Laat, directeur-bestuurder bij SMO Helmond e.o., beaamt dit. “Het is belangrijk dat er voor iedereen plek is in de wijk. En dat mensen die dat nodig hebben snel en op de juiste manier geholpen worden bij zelfstandig wonen.”


Integraal samenwerken

Goed Wonen Gemert en SMO Helmond werkten al langer samen. Beide organisaties stuitten er echter op dat de weg die iemand moet bewandelen om hulp te krijgen soms te lang is. Daarom is het belangrijk om nog intensiever en integraal samen te werken met andere partijen, zoals zorginstellingen, welzijnsprofessionals en de gemeente. Zo worden zaken sneller gesignaleerd en krijgen mensen ook sneller de hulp die zij nodig hebben.


Hulp op veel terreinen

De ondersteuning die Goed Wonen Gemert en SMO Helmond e.o. bieden is erg breed. Zij zijn er bijvoorbeeld voor mensen die hun baan kwijt zijn geraakt en daardoor moeite hebben met een nieuw dagritme. Of voor mensen die door een scheiding moeite hebben om rond te komen. Het kan ook voorkomen dat iemand het lastig vindt om contact te maken met de buren of moeite heeft met het schoonmaken van hun huis. Met dit soort vragen kunnen huurders aankloppen bij Goed Wonen Gemert.

Nieuwe werkwijze

Op het moment dat Goed Wonen Gemert zorgen heeft over een huurder, wordt SMO ingeschakeld. SMO biedt vervolgens hulp bij de mensen thuis. Samen met de huurder wordt de situatie omschreven en wordt er een plan opgesteld. “We gebruiken hiervoor o.a. de methode Krachtwerk, een mooi kompas waarmee mensen weer grip krijgen op hun leven”. De bedoeling is dat de huurder weer perspectief krijgt en zelf weer op een fijne manier kan meedoen in de maatschappij. Als wordt geconstateerd dat er meer hulp nodig is, dan schakelt SMO ook die extra hulp in. Dat kan ondersteuning van SMO zijn, maar ook hulp van een van de partners, als dat een betere optie is. Natuurlijk gebeurt dit in overleg met gemeente of het zorgkantoor. Huurders kunnen uiteraard ook zelf contact opnemen met Goed Wonen Gemert als zij hulp nodig hebben.

Laatste nieuws

Kindervakantieweek

Met dank aan Stichting Kinderpostzegels hebben we in de week van 30 augustus een Kindervakantieweek kunnen organiseren voor alle kinderen die wonen bij de Koning. Ook de kinderen die nog extern worden begeleid door mochten meedoen. Op maandag is de Kindervakantieweek...

Naar de Efteling dankzij Stichting Kinderpostzegels

Dankzij een mooie subsidie van Stichting Kinderpostzegels heeft het team van Begeleiding Thuis een geweldig uitje kunnen organiseren voor een aantal gezinnen: een dagje onbezorgd samen genieten in de Efteling!Met een grote bus reden we eind augustus heel gezellig met...

Subsidie Kinderpostzegels zomeractiviteit De Koning

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om erop uit te kunnen tijdens de vakantie. Dankzij de subsidie van Stichting Kinderpostzegels Nederland kunnen we leuke activiteiten organiseren deze zomer. Veel kinderen van de opvang gaan niet op vakantie. De uitjes die wij...