0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair(e) PR en Communicatie, 20 – 24 uur per week

24 juni 2022

Functieomschrijving

(waarbij 20-24 uur per week wordt meegewerkt op de afdeling)

Jij zoekt een stageplek waarbij je écht wat leert. Waarbij je verantwoordelijkheid krijgt en waarbij er ruimte is voor jouw eigen inbreng en ideeën. Je hebt een ‘sociaal hart’ en zoekt een organisatie die daarbij past. Komt goed uit! Wij hebben een hele mooie stageplaats voor jou!

Lees snel verder, want we stellen ons graag aan jou voor en zijn ook heel benieuwd naar wie jij bent.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn. We helpen mensen om weer toekomstperspectief te krijgen en stappen te zetten naar een krachtig leven.

We bieden:

24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.

Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen.

Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.

Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Onze pr en communicatie is het laatste jaar sterk in ontwikkeling. Met de komst van onze nieuwe huisstijl en website zijn grote stappen gezet, maar er is nog op veel plekken winst te behalen. Ook lopen er een aantal hele mooie projecten. Ga jij ons daarbij helpen?

Jouw kracht

Niemand maakt jou over de Nederlandse taal iets wijs. Je schrijft graag en gemakkelijk teksten en kunt daarin goed afstemmen op de lezer. Je bent creatief en durft je ideeën te delen. Je bent enthousiast en hebt een open houding. Je kunt zelfstandig werken en zelf je prioriteiten stellen.

Dit ga je doen

De focus ligt op het verder bouwen aan het positieve imago van SMO, zowel intern als extern. Samen met de staffunctionaris PR en Communicatie trek je daarvoor alles uit de kast. Dat betekent dat je gaat werken over de volle breedte van je werkveld en ontzettend veel gaat leren.
Je schrijft en redigeert teksten, stelt persberichten op, bewaakt de huisstijl, zorgt ervoor dat de website regelmatig aangevuld wordt met nieuwe artikelen en blogs (die je zelf mag schrijven!) en verzint succesvolle posts voor Social Media. Je gaat daarvoor graag de organisatie in om het nieuws op te halen bij onze verschillende locaties.
Ondertussen werk je ook aan de interne communicatiemiddelen zoals intranet en interne nieuwsbrieven.
We kijken graag met jou waar jouw talenten liggen en wat je leuk vindt om te doen, zodat we daar je takenpakken op kunnen afstemmen. Het betreft een meewerkstage voor 20-24 uur per week. De overige dagen van de week is er de mogelijkheid om zelfstandig te werken aan een schoolopdracht en/of onderzoek.

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

– Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.

– Vers fruit op elke afdeling.

– Stagevergoeding van € 125,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.

– Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.

Reageren

Ben je enthousiast over deze functie en wil je reageren? Vul dan snel onderstaand sollicitatieformulier in of mail naar: sollicitatie@smo-helmond.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Soort dienstverband: Parttime, Stage

Salaris: €125,00 per maand

Sollicitatieprocedure bij SMO