0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Verzorgende IG

4 januari 2022

schooljaar 2022-2023

Je zoekt een stageplek waarbij je écht wat leert. Waarbij je samenwerkt met behulpzame collega’s met passie voor het vak én met een bak aan ervaring. Je gaat voor een uitdaging en wilt werken met mensen met een enorme diversiteit aan achtergronden. Mensen die je elke dag weer verrassen. Komt goed uit! Wij zoeken namelijk nieuwe stagiair(e)s!

Lees snel verder, want we stellen ons graag aan jou voor en zijn ook heel benieuwd naar wie jij bent!


De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

We bieden:

 • 24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.
 • Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen.
 • Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.
 • Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Benieuwd naar onze locaties? Check de filmpjes op ons youtube kanaal!

Jouw kracht

Jij hebt affiniteit met het helpen van mensen die (tijdelijk) dak- en thuisloos zijn. Je staat stevig in je schoenen en bent assertief. Daarnaast heb je een open houding en kun je discreet omgaan met vertrouwelijke informatie.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op met een diversiteit aan problematieken. Je leert wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen voor, maar vooral mét de cliënt. Verder leer je communiceren op een respectvolle, maar ook duidelijke manier met cliënten én ketenpartners. Ook leer je goed te luisteren en leer je hoe je opkomt voor het belang van de cliënt. Uiteraard kijken we naar de leerdoelen van jouw opleiding en jouw wensen.

Wat wij vragen

 • Dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent.
 • Het betreft een jaarstage voor het schooljaar 2022/2023.

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

 • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
 • Prettige leeromgeving.
 • Vers fruit op elke afdeling.
 • Stagevergoeding van € 125,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
 • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
 • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Beschikbare stageplaatsen

Huize d’n Herd:

Huize d’n Herd is een begrip in Helmond. We bieden hier opvang en begeleiding aan
dak- en thuisloze mensen. Op deze locatie wonen alleenstaande mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die (tijdelijk) niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Je bent samen met collega’s verantwoordelijk voor de begeleiding van 58 inwonende cliënten en 6 passanten.

Wij zoeken:

 • 1 mbo stagiair vanuit de opleiding verzorgende IG.

De Koning:

Bij de Koning bieden we opvang en begeleiding aan jongeren tussen de 17,5 en 24 jaar oud, tienermoeders, vrouwen met kinderen, gezinnen in de crisisopvang, cliënten met een verstandelijke beperking en cliënten met een beschermd wonen indicatie. Zij wonen (tijdelijk) bij de Koning. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van deze mensen.

Wij zoeken:

 • 1 mbo stagiair vanuit de opleiding verzorgende IG.

Reageren

Er kan gesolliciteerd worden tot 20 mei 2022 door jouw motivatie en cv te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl.

Hierbij ontvangen we graag de volgende gegevens:

 • Welke opleiding je volgt 
 • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
 • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
 • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Er vindt maandelijks een selectie plaats. Als je vóór de 3e week van de maand gesolliciteerd hebt, ontvang je diezelfde maand nog een reactie m.b.t. de voortgang van jouw sollicitatie. Als je ná de 3e week van de maand solliciteert, ontvang je de volgende maand een reactie m.b.t. de voortgang van jouw sollicitatie.

VOG

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

Sollicitatieprocedure bij SMO