0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Persoonlijk begeleider

9 januari 2023

Mbo

schooljaar 2023-2024

Zoek jij een super afwisselende stage? Hoe klinkt het begeleiden van jongeren, tienermoeders, vrouwen met kinderen, gezinnen in de crisisopvang, mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek? Afwisselender kan bijna niet! Jij wilt écht wat leren en maakt onze mensen bewust van hun krachten en talenten. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Als stagiair bij De Koning bied je begeleiding aan jongeren tussen de 17,5 en 24 jaar oud, tienermoeders, vrouwen met kinderen, gezinnen in de crisisopvang, mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Zij wonen (tijdelijk) bij de Koning. Je houdt grip op de begeleiding van je cliënten. Je laat onze bewoners voelen dat je er voor hen bent door ze duidelijkheid, veiligheid en structuur te bieden. Je begeleidt hen, samen met jouw stagebegeleider, bij het op orde brengen van praktische, financiële en sociale problemen en biedt ondersteuning bij afspraken met de huisarts, GGZ, reclassering en meer.

De wekelijkse evaluatiegesprekken die jij samen met jouw stagebegeleider met de cliënten voert geven structuur, houvast en inzicht in de voortgang.

Je werkt volgens een rooster in onregelmatige diensten. Je werkt in een ochtenddienst van 7.30 uur tot 16.00 uur of in een middagdienst van 14.30 uur tot 23.00 uur. Ook in het weekend

Beeld zegt soms meer dan woorden, daarom hebben wij een paar leuke filmpjes om jou te laten zien wat het werken bij De Koning inhoudt. Het eerste filmpje vind hier. Verder heeft ‘dit is Helmond’ ook een filmpje gemaakt van De Koning en Huize d’n Herd, dat filmpje vind je hier.

Ben je benieuwd naar de rest van SMO Helmond? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op met een diversiteit aan problematieken. Je leert wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen voor, maar vooral mét de cliënt. Naar kijken wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Verder leer je communiceren op een respectvolle, maar ook duidelijke manier met cliënten én ketenpartners. Je leert goed te luisteren en hoe je opkomt voor het belang van de cliënt. Uiteraard kijken we naar de leerdoelen van jouw opleiding en jouw wensen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2023/2024.

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

 • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
 • Prettige leeromgeving.
 • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
 • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
 • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

We bieden:

 • 24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.
 • Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen of wachten op een woonruimte.
 • Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.
 • Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2023. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via het sollicitatieformulier op onze site. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl. Vermeld daarbij het referentienummer: Stage_2023_DK_Persoonlijk Begeleider_mbo

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

 • Welke opleiding je volgt 
 • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
 • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
 • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen.

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Sollicitatieprocedure bij SMO