0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Er is voor jou vast iets te doen bij SMO

Stagiair Ambulant medewerker

9 januari 2023

Mbo

schooljaar 2023-2024

Zoek jij een stageplaats waar je de hele dag op pad bent met jouw stagebegeleider om mensen met een grote diversiteit aan achtergronden te bezoeken? Deze mensen weten je elke dag te verrassen en zijn blij met jouw hulp. Jij wilt écht wat leren en maakt onze mensen bewust van hun krachten en talenten. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Je biedt, samen met jouw stagebegeleider, begeleiding aan gezinnen of alleenstaanden met complexe problematiek. Dit doe je in de thuissituatie, je helpt ze bij het op orde brengen van praktische, financiële en sociale problemen. Je doel is om een stabiele woonsituatie te creëren van waaruit men zo zelfstandig mogelijk kan leven. Als het nodig is, bieden we deze begeleiding ook aan dak- of thuisloze mensen totdat er een plek is binnen één van onze opvangvoorzieningen.

Beeld zegt soms meer dan woorden, daarom hebben wij een leuk filmpje om jou te laten zien wat het werken bij Begeleiding Thuis inhoudt. Deze is te vinden via deze link: Begeleiding Thuis. Ben je benieuwd naar de rest van SMO Helmond? Neem dan een kijkje op ons youtube kanaal.

Dit leer je

Je doet veel kennis en ervaring op met een diversiteit aan problematieken. Je leert wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen voor, maar vooral mét de cliënt. Verder leer je communiceren op een respectvolle, maar ook duidelijke manier met cliënten én ketenpartners. Daarnaast zie jij de krachten van onze mensen en haal jij, samen met jouw stagebegeleider, bij hen het beste naar voren. Ook leer je goed te luisteren en leer je hoe je opkomt voor het belang van de cliënt. Uiteraard kijken we naar de leerdoelen van jouw opleiding en jouw wensen.

Wat wij vragen

Jij volgt een sociale opleiding op mbo niveau. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan na jouw studie en jou zo veel mogelijk te kunnen leren tijdens jouw stageperiode vinden wij het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent tijdens het hele schooljaar 2023/2024.

Dit bieden wij

Allereerst bieden we je een warme groep mensen om voor en mee te werken en is SMO een fijne organisatie, waarbij jouw talenten worden gezien én gewaardeerd.

 • Goede begeleiding door een ervaren stagebegeleider.
 • Prettige leeromgeving.
 • Stagevergoeding van € 250,- bruto bij een stageperiode langer dan 6 maanden.
 • Een door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.
 • Doorgroeimogelijkheden naar een baan!

Wij zorgen ervoor dat je een verklaring omtrent gedrag kan aanvragen. De VOG is een voorwaarde om bij ons stage te mogen lopen. De kosten voor de aanvraag worden vergoed.

De kracht van SMO

Wij zetten ons elke dag in voor mensen die hun leven (tijdelijk) niet zelfstandig vorm en inhoud kunnen geven. Mensen die vaak nare ervaringen hebben met relaties, misbruik of mishandeling, schulden, verslaving, een huisuitzetting of psychiatrische problemen. Mensen met een verhaal. Bij ons hoort iedereen erbij en geven we mensen de vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn.

We bieden:

 • 24-uurs (crisis)opvang en begeleiding aan mensen die geen thuis hebben; mannen, vrouwen (met kinderen), gezinnen en jongeren.
 • Begeleiding thuis bij mensen die zelfstandig wonen of wachten op een woonruimte.
 • Verschillende vormen van dagbesteding, waarbij we altijd uitgaan van de wensen en de talenten van mensen.
 • Een eigen supermarkt voor mensen die rond moeten komen met een zeer klein budget.

Binnen onze organisatie werken we heel bewust volgens de methodiek Krachtwerk. Krachtwerk ondersteunt het eigen proces van herstel van mensen in de richting die zij zelf kiezen. Het uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben te herstellen en de draad van hun leven weer op te pakken. Met een positieve benadering gaan we samen op zoek naar krachten, interesses, wensen en hulpbronnen van cliënten. Dat doen we vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid.

Klinkt goed he?!

Er kan gesolliciteerd worden tot en met 14 mei 2023. Dit doe je door jouw motivatie en cv in te dienen via het sollicitatieformulier op onze site. Of door deze te mailen naar HR via sollicitatie@smo-helmond.nl. Vermeld daarbij het referentienummer: Stage_2023_Ambulant medewerker_mbo

Wij ontvangen graag de volgende gegevens bij jouw sollicitatie:

 • Welke opleiding je volgt 
 • Het niveau van de opleiding (Hbo, Mbo niveau 2 – 3 of 4)
 • Voor welke periode je een stageplaats zoekt
 • Voor hoeveel uren per week je een stageplaats zoekt

Sollicitaties zonder een motivatie én cv worden niet in behandeling genomen.

Je hoort binnen 4 weken na je sollicitatie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Sollicitatieprocedure bij SMO