0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Thuis in de Kamenij

Thuis in de Kamenij

SMO 5 Over SMO 5 Onze aanpak 5 Doelgroep & portretten 5 Thuis in de Kamenij

Medhat (51 jaar) is kok en werkte in een restaurant in Amsterdam. Dat ging in mei 2020 failliet, al snel nadat corona zich in ons land begon te verspreiden. Omdat het in Amsterdam moeilijk is om woonruimte te vinden, kwam Medhat naar vrienden in Helmond. Werk vinden was al even moeilijk, want de horeca lag door corona op zijn gat. En met zijn zware dyslexie lukte het Medhat ook niet goed om te solliciteren op andere functies.

Een tijdlang hoopte Medhat dat het allemaal wel goed zou komen, maar zijn huisgenoot wilde toch echt dat hij meebetaalde aan de huur. Dat kon hij niet meer. Daarna kon hij nog terecht bij een vriend van vroeger, die drie maanden in het ziekenhuis verbleef. Toen de vriend thuiskwam, moest Medhat uit het huis.

Vier dagen leefde hij daarna op straat. Het was al oktober en de nachten werden kouder. Omdat hij niet wist waar hij terecht kon voor hulp, belde Medhat de politie. Zo kwam hij uiteindelijk, via Huize d’n Herd, bij de Kamenij terecht. Hij is blij met het onderdak, vindt dat hij goed behandeld wordt en dat medewerkers van SMO zelfs buiten peuken oprapen om alles netjes te houden, vindt hij bijzonder. Overdag speelt hij tafeltennis met anderen in de Kamenij, en elke dag gaat hij hardlopen om zijn conditie op peil te houden. Hij voelt zich hier thuis.

Medhat staat al zes jaar ingeschreven bij Wooniezie als woningzoekende. Hij hoopt dat hij nu kans maakt op een eigen huurwoning en heeft de begeleiding gevraagd hem te helpen bij het reageren op aanbod. Intussen zoekt hij nog steeds naar werk in de horeca.