0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Je hart luchten

Je hart luchten

Freddie (67 jaar) dacht een prima leven te leiden met zijn ex-vriendin. De relatie mocht dan verbroken zijn, maar hij mocht in de huurwoning blijven wonen en betaalde een groot deel van de woonlasten. Hij wist niet beter dan dat hij nog medehuurder was en dat zijn ex de ziektekosten en de premie van de uitvaartverzekering betaalde.

Toen de ex afgelopen zomer een operatie aan de halsslagader niet overleefde, bleek dat allemaal niet te kloppen. Zij had hem uitgeschreven bij de woningcorporatie, en voor de begrafenis was er geen budget. Freddie bleef berooid en alleen over, al helemaal nadat een ‘huisvriend’ van zijn ex zijn twee hondjes meenam.

De woningcorporatie hielp Freddie een stukje op weg. Ze zorgden ervoor dat hij naar de huisarts ging, want hij was erg vermagerd, en verwezen hem naar Huize d’n Herd voor onderdak. Van daaruit kon hij al snel terecht in de Kamenij. Overdag heeft Freddie weinig te doen. Hij leest graag boeken over WOII, maar die heeft hij niet in de Kamenij. Hij wandelde vaak met zijn hondjes, nu loopt hij af en toe alleen een rondje door de wijk. En hij mist het koken, Indisch koken was een echte hobby van hem.

Met zijn twee dochters uit zijn eerste huwelijk heeft Freddie nog goed contact. Hij vertelt ze niet alles, want hij wil ze niet belasten met zijn problemen. Alleen een schoonzoon neemt hij weleens in vertrouwen. En tijdens de intake bij SMO heeft hij zijn complete hart gelucht, totdat de tranen over zijn wangen liepen. Dat luchtte op. Hopelijk kan hij snel weer op zichzelf gaan wonen. Dan kan hij weer zelf koken en misschien een nieuw hondje nemen. Intussen is hij alweer 8 kilo aangekomen.