0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Helemaal alleen terug in Nederland

Helemaal alleen terug in Nederland

SMO 5 Over SMO 5 Onze aanpak 5 Doelgroep & portretten 5 Helemaal alleen terug in Nederland

Stel je voor: je woont met je Zweedse vriendin in haar thuisland, tijdens de bevalling overlijdt zij en ook jullie baby, en omdat je niet de Zweedse nationaliteit hebt, moet je terug naar het land en de gemeente waar je het laatst verbleef, helemaal alleen. Het overkwam een van de mensen die in de Kamenij verblijft iets meer dan een halfjaar geleden. De jonge man vertelt erover alsof hij het over het weer heeft, maar dat is om zijn emoties onder controle te houden. Achter zijn rustige uiterlijk schuilt iemand die uitgeput is en nog steeds nachtmerries heeft.

Eenmaal terug in Mierlo kwam de man via internet terecht bij SMO, die wel plaats had in Sporthal de Braak. En nu is hij dus mee verhuisd naar de Kamenij. Hier is het huiselijker en gezelliger, minder groot en kil. De man vindt het jammer dat sommige buurtbewoners bang zijn voor de mensen in de opvang. Kom eens een kop koffie of thee drinken en leer de mensen hier kennen, zou hij willen zeggen tegen de omwonenden. Ze zijn welkom.

Tijdens zijn verblijf richtte de man zich vooral op de praktische zaken, zoals woonruimte zoeken. Daarnaast kon hij, behalve wandelen of een middagdutje doen, weinig doen. Via loting in Wooniezie heeft hij intussen een huurwoning toegewezen gekregen in Eindhoven. Nu kan hij weer een toekomst op gaan bouwen. Misschien kan hij terug naar zijn oude baas, maar eerst wil hij met psychologische begeleiding goed verwerken wat hem is overkomen..