0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Nieuwbouw Huize d’n Herd

5 juni 2021 | Nieuws

Nieuwbouw Huize d’n Herd

Huize d’n Herd aan de Bindersestraat 2 in Helmond biedt tijdelijk onderdak aan mensen in een crisis- of noodsituatie. En een veilige woonomgeving voor bewoners uit Helmond voor wie zelfstandig wonen geen optie is. Vroeger bood Huize d’n Herd enkel een bed, eten en een bad. Dat is veranderd. Nu geven we mensen naast onderdak, ook begeleiding naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
Het gebouw is in 1983 gebouwd en inmiddels verouderd. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat is de reden dat het pand begin 2022 gesloopt zal worden. Op dezelfde plaats komt een mooi pand, waarin wij goede zorg kunnen waarborgen.

Tijdelijke huisvesting voor onze bewoners tijdens de bouw

Dankzij de goede samenwerking met Woonpartners bieden zij ons de mogelijkheid tijdelijk te gaan wonen in Studio 5701, in de binnenstad van Helmond.  Studio 5701 heeft als functie een zorglocatie. De tijdelijke opvang van de bewoners van Huize d’n Herd past nu niet in het bestemmingsplan. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging nodig. Woonpartners vraagt als eigenaar nu een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.
Als Woonpartners akkoord van de gemeente krijgt, verhuizen onze bewoners vóór de sloop naar Studio 5701. In totaal zijn dit maximaal 68 mensen. De planning is eind 2023 weer naar het nieuwe gebouw aan de Bindersestraat te verhuizen.

Meer info

Op de website www.huizednherd.nl lees je meer over de nieuwbouw en de bewoners. Je kunt hier ook kennis maken met Wim, Henk en Damian. Onder het kopje ‘tijdelijke huisvesting’. Zij vertellen waarom ze in Huize d’n Herd wonen en hoe zij aankijken tegen de nieuwbouw.

Laatste nieuws

Skôn op Dutch Design Week 2022!

Wat zijn wij trots! Ons eigen meubelmerk Skôn staat dit jaar namelijk op de Dutch Design Week. Van 22 tot en met 30 oktober 2022 zijn wij met een bijzondere stand te bewonderen bij de locatie van Piet Hein Eek.“Niet iedereen die zich aanmeldt wordt zomaar toegelaten...

Sloop Huize d’n Herd start binnenkort

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond...

Jaarverslag 2021

Ons jaarverslag van 2021 is gepubliceerd. Het was een jaar waarin we stappen hebben gezet om de kracht van mensen op te sporen en nog beter te benutten. In dit verslag laten we graag zien hoe we dat hebben gedaan. Medewerkers en cliënten blikken terug op de meest...