0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Nieuwbouw Huize d’n Herd

5 juni 2021 | Nieuws

Nieuwbouw Huize d’n Herd

Huize d’n Herd aan de Bindersestraat 2 in Helmond biedt tijdelijk onderdak aan mensen in een crisis- of noodsituatie. En een veilige woonomgeving voor bewoners uit Helmond voor wie zelfstandig wonen geen optie is. Vroeger bood Huize d’n Herd enkel een bed, eten en een bad. Dat is veranderd. Nu geven we mensen naast onderdak, ook begeleiding naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
Het gebouw is in 1983 gebouwd en inmiddels verouderd. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat is de reden dat het pand begin 2022 gesloopt zal worden. Op dezelfde plaats komt een mooi pand, waarin wij goede zorg kunnen waarborgen.

Tijdelijke huisvesting voor onze bewoners tijdens de bouw

Dankzij de goede samenwerking met Woonpartners bieden zij ons de mogelijkheid tijdelijk te gaan wonen in Studio 5701, in de binnenstad van Helmond.  Studio 5701 heeft als functie een zorglocatie. De tijdelijke opvang van de bewoners van Huize d’n Herd past nu niet in het bestemmingsplan. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging nodig. Woonpartners vraagt als eigenaar nu een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.
Als Woonpartners akkoord van de gemeente krijgt, verhuizen onze bewoners vóór de sloop naar Studio 5701. In totaal zijn dit maximaal 68 mensen. De planning is eind 2023 weer naar het nieuwe gebouw aan de Bindersestraat te verhuizen.

Meer info

Op de website www.huizednherd.nl lees je meer over de nieuwbouw en de bewoners. Je kunt hier ook kennis maken met Wim, Henk en Damian. Onder het kopje ‘tijdelijke huisvesting’. Zij vertellen waarom ze in Huize d’n Herd wonen en hoe zij aankijken tegen de nieuwbouw.

Laatste nieuws

Jaarplan 2022

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent ook een nieuw jaarplan met mooie doelen. Benieuwd naar waar wij in het komende jaar op zullen focussen? Je leest het in vogelvlucht ons jaarplan van 2022, dat vanaf deze week zowel in geprinte versie als online beschikbaar...