0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Bewoners Huize d’n Herd verhuisd

7 december 2021 | Nieuws

Dinsdag 7 december zijn de 58 bewoners van Huize d’n Herd verhuisd naar Studio 5701. Hier zullen zij verblijven tijdens de bouw van het nieuwe pand aan de Bindersestraat 2.

In alle vroegte vertrokken de bewoners van Huize d’n Herd voor de laatste keer uit het oude pand. Snel na hun vertrek arriveerden de verhuiswagens.
“Het verhuizen van alle bewoners is een grote operatie, waar veel bij komt kijken. We zijn achter de schermen al maanden bezig om alles vandaag gesmeerd te laten verlopen. Een spannende dag voor de bewoners, maar ook voor ons. Gelukkig is alles heel goed verlopen.” vertelt Annelies van de Mortel, Staffunctionaris Facilitaire Dienst bij SMO.

In Studio 5701 krijgen de cliënten van SMO een eigen studio, met keuken en badkamer. Karin van Hamond, teamleider Huize d’n Herd: “Deze appartementen zijn voor onze cliënten een grote vooruitgang. In het oude pand aan de Bindersestraat woonden zij namelijk in kleine kamertjes, zonder keuken en met gedeeld sanitair. De reacties van onze cliënten zijn dan ook heel erg positief. Zo zei één van hen: ‘nu heb ik eindelijk een plek waar ik trots op kan zijn als ik bezoek ontvang’.”

De verwachting is dat de cliënten in het najaar van 2023 weer terug kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartementen aan de Bindersestraat. De bouw van het nieuwe pand zal begin 2022 starten.

Laatste nieuws

Stop Femicide! #nietéénmeer

MINISTERS: VOORKOM NOG MEER SLACHTOFFERS FEMICIDE, HAAL TABOE WEG! Woensdag 8 maart - Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, met 25...

Meerjarenbeleid 2023-2025 en jaarplan 2023

Zowel ons nieuwe meerjarenbeleid, waarin we onze ambities hebben beschreven voor de komende jaren, als ons jaarplan voor 2023, waarin we je meer concreet vertellen welke doelen wij onszelf voor de komende tijd hebben gesteld, is inmiddels zowel in geprinte versie als...

Op goede voet de winter door

Zaterdag 10 december heeft een team van het Elkerliek ziekenhuis en van Toppodotherapie Helmond-Mierlo vrijwillig de voeten van dak- en thuisloze inwoners van Helmond gescreend en verzorgd. In SMO’s opvanglocatie Huize d’n Herd aan de Kasteel-Traverse maakten 40...