0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Bewoners Huize d’n Herd verhuisd

7 december 2021 | Nieuws

Dinsdag 7 december zijn de 58 bewoners van Huize d’n Herd verhuisd naar Studio 5701. Hier zullen zij verblijven tijdens de bouw van het nieuwe pand aan de Bindersestraat 2.

In alle vroegte vertrokken de bewoners van Huize d’n Herd voor de laatste keer uit het oude pand. Snel na hun vertrek arriveerden de verhuiswagens.
“Het verhuizen van alle bewoners is een grote operatie, waar veel bij komt kijken. We zijn achter de schermen al maanden bezig om alles vandaag gesmeerd te laten verlopen. Een spannende dag voor de bewoners, maar ook voor ons. Gelukkig is alles heel goed verlopen.” vertelt Annelies van de Mortel, Staffunctionaris Facilitaire Dienst bij SMO.

In Studio 5701 krijgen de cliënten van SMO een eigen studio, met keuken en badkamer. Karin van Hamond, teamleider Huize d’n Herd: “Deze appartementen zijn voor onze cliënten een grote vooruitgang. In het oude pand aan de Bindersestraat woonden zij namelijk in kleine kamertjes, zonder keuken en met gedeeld sanitair. De reacties van onze cliënten zijn dan ook heel erg positief. Zo zei één van hen: ‘nu heb ik eindelijk een plek waar ik trots op kan zijn als ik bezoek ontvang’.”

De verwachting is dat de cliënten in het najaar van 2023 weer terug kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartementen aan de Bindersestraat. De bouw van het nieuwe pand zal begin 2022 starten.

Laatste nieuws

Skôn op Dutch Design Week 2022!

Wat zijn wij trots! Ons eigen meubelmerk Skôn staat dit jaar namelijk op de Dutch Design Week. Van 22 tot en met 30 oktober 2022 zijn wij met een bijzondere stand te bewonderen bij de locatie van Piet Hein Eek.“Niet iedereen die zich aanmeldt wordt zomaar toegelaten...

Sloop Huize d’n Herd start binnenkort

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond...

Jaarverslag 2021

Ons jaarverslag van 2021 is gepubliceerd. Het was een jaar waarin we stappen hebben gezet om de kracht van mensen op te sporen en nog beter te benutten. In dit verslag laten we graag zien hoe we dat hebben gedaan. Medewerkers en cliënten blikken terug op de meest...