0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Bewoners Huize d’n Herd verhuisd

7 december 2021 | Nieuws

Dinsdag 7 december zijn de 58 bewoners van Huize d’n Herd verhuisd naar Studio 5701. Hier zullen zij verblijven tijdens de bouw van het nieuwe pand aan de Bindersestraat 2.

In alle vroegte vertrokken de bewoners van Huize d’n Herd voor de laatste keer uit het oude pand. Snel na hun vertrek arriveerden de verhuiswagens.
“Het verhuizen van alle bewoners is een grote operatie, waar veel bij komt kijken. We zijn achter de schermen al maanden bezig om alles vandaag gesmeerd te laten verlopen. Een spannende dag voor de bewoners, maar ook voor ons. Gelukkig is alles heel goed verlopen.” vertelt Annelies van de Mortel, Staffunctionaris Facilitaire Dienst bij SMO.

In Studio 5701 krijgen de cliënten van SMO een eigen studio, met keuken en badkamer. Karin van Hamond, teamleider Huize d’n Herd: “Deze appartementen zijn voor onze cliënten een grote vooruitgang. In het oude pand aan de Bindersestraat woonden zij namelijk in kleine kamertjes, zonder keuken en met gedeeld sanitair. De reacties van onze cliënten zijn dan ook heel erg positief. Zo zei één van hen: ‘nu heb ik eindelijk een plek waar ik trots op kan zijn als ik bezoek ontvang’.”

De verwachting is dat de cliënten in het najaar van 2023 weer terug kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartementen aan de Bindersestraat. De bouw van het nieuwe pand zal begin 2022 starten.

Laatste nieuws

Jaarplan 2022

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent ook een nieuw jaarplan met mooie doelen. Benieuwd naar waar wij in het komende jaar op zullen focussen? Je leest het in vogelvlucht ons jaarplan van 2022, dat vanaf deze week zowel in geprinte versie als online beschikbaar...