0492 – 52 50 98 info@smo-helmond.nl

Nieuws

Bewoners Huize d’n Herd verhuisd

7 december 2021 | Nieuws

Dinsdag 7 december zijn de 58 bewoners van Huize d’n Herd verhuisd naar Studio 5701. Hier zullen zij verblijven tijdens de bouw van het nieuwe pand aan de Bindersestraat 2.

In alle vroegte vertrokken de bewoners van Huize d’n Herd voor de laatste keer uit het oude pand. Snel na hun vertrek arriveerden de verhuiswagens.
“Het verhuizen van alle bewoners is een grote operatie, waar veel bij komt kijken. We zijn achter de schermen al maanden bezig om alles vandaag gesmeerd te laten verlopen. Een spannende dag voor de bewoners, maar ook voor ons. Gelukkig is alles heel goed verlopen.” vertelt Annelies van de Mortel, Staffunctionaris Facilitaire Dienst bij SMO.

In Studio 5701 krijgen de cliënten van SMO een eigen studio, met keuken en badkamer. Karin van Hamond, teamleider Huize d’n Herd: “Deze appartementen zijn voor onze cliënten een grote vooruitgang. In het oude pand aan de Bindersestraat woonden zij namelijk in kleine kamertjes, zonder keuken en met gedeeld sanitair. De reacties van onze cliënten zijn dan ook heel erg positief. Zo zei één van hen: ‘nu heb ik eindelijk een plek waar ik trots op kan zijn als ik bezoek ontvang’.”

De verwachting is dat de cliënten in het najaar van 2023 weer terug kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartementen aan de Bindersestraat. De bouw van het nieuwe pand zal begin 2022 starten.

Laatste nieuws

Winter noodopvang in de Kamenij

Buurthuis de Kamenij komende wintermaanden opvanglocatie voor dak- en thuislozen Buurthuis de Kamenij is gekozen als nachtopvanglocatie voor de winterkouderegeling 2023-2024. Tijdens de winterkouderegeling krijgt iedereen die in Helmond dak- en thuisloos is, toegang...

Publiek jaarverslag 2022

Ons publiek jaarverslag van 2022 is klaar. Onze medewerkers én mensen die bij ons wonen en/of begeleid worden vertellen daarin over onze belangrijkste hoogtepunten van het jaar. Lees het jaarverslag hier.

Bezoek wethouder van Dijk Huize d’n Herd

Donderdagavond 15 juni bezocht wethouder van Dijk onze opvanglocatie Huize d'n Herd voor een praatje met bewoners en collega's. Het bezoek maakte veel indruk bij de wethouder: "De verhalen van de passanten, bewoners en de medewerkers hebben indruk gemaakt. Wat ook...